Πνευμονολόγος που επιστρατεύθηκε: «Μου έλυσε τα χέρια η επίταξη»

Πνευμονολόγος που επιστρατεύθηκε: «Μου έλυσε τα χέρια η επίταξη»

Ο πνευμονολόγος Λευτέρης Παπαλευθέρης, είναι ένας από τους 206 ιδιώτες γιατρούς που επιστρατεύθηκαν στη μάχη κατά της πανδημίας.

Ο ίδιος μίλησε στο Mega για την επίταξη των υπηρεσιών του. Αναφορικά με την διαδικασία της επίταξης είπε: «Στο στρατό ήμουν στα σύνορα στον Έβρο. Και σήμερα με τιμά που η πατρίδα με χρειάζεται. Βρισκόμουν σε μία από τις εταιρίες που συνεργάζομαι, για αυτό και δεν είχα πάει εθελοντής, γιατί είχα συμβάσεις στις οποίες δεν μπορούσα να παρέμβω. Και μου τηλεφώνησε ο διοικητής ασφαλείας της δυτικής Αττικής και ήρθε με το περιπολικό στην εργασία μου και μου έδωσε το χαρτί».

«Δεν γνωρίζω τον ακριβή αριθμό των συναδέλφων μου πνευμονολόγων στη χώρα. Όσοι είμαστε, είμαστε ενωμένοι, πάνω από όλα είναι η πατρίδα, προέχει το συμφέρον τον ασθενών και να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας που έχουν υποστεί τα πάντα. Και στα ιδιωτικά ιατρεία ήμασταν κυματοθραύστες αυτού του κύματος. Τα απογεύματα αν δεν έχουμε εφημερία θα συνεχίσουμε τα ιατρεία μας. Όσοι περνούν τη νόσο χρειάζονται παρακολούθηση και αποκατάσταση», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Θα παρουσιαστώ στο νοσοκομείο Θριάσιο και θα προσπαθήσω να βοηθήσω τους συναδέλφους μου, όπως μπορώ. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι συνάδελφοί μου έχουν συμβάσεις που δεν μπορούν να τις παραβούν. Αυτός είναι ο λόγος πιστεύω που δεν μπορούσαν να πάνε εθελοντικά. Εμένα μου έλυσε τα χέρια η επίταξη, αν μπορώ να το πω αυτό», εξήγησε ο κ. Παπαλευθέρης.

«Φαντάζομαι ότι θα χρειαστεί μια προσαρμογή, δεν θα εγκλιματιστούμε σε δέκα λεπτά. Αλλά δεν θα υπάρχουν και μεγάλες διαφορές. Προφανώς ίσως σε κάποια γραφειοκρατικά θέματα να δυσκολευτούμε», σημείωσε ο ίδιος αναφορικά με όσα περιμένει για τα νέα του καθήκοντα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS