Ποια είναι η 35χρονη που συνελήφθη για fake news –Δείτε το βίντεο που έκλαιγε για δήθεν 100 νεκρούς στη Θεσσαλία

Ποια είναι η 35χρονη που συνελήφθη για fake news –Δείτε το βίντεο που έκλαιγε για δήθεν 100 νεκρούς στη Θεσσαλία

Στην σύλληψη μιας 35χρονης γυναίκας στα Ιωάννινα για fake news προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου η ΕΛΑΣ καθώς σε ένα βίντεό της στα social media κλαίγοντας υποστήριζε ότι υπάρχουν 100 νεκροί σε χωριό της Θεσσαλίας, από την κακοκαιρία.

Η κακοκαιρία και τα όσα τραγικά προκάλεσε στη Θεσσαλία, με 15 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους, δύο ακόμη να αγνοούνται και χιλιάδες άλλους να έχουν χάσει τις περιουσίες τους, αποτέλεσε -παρά την όλη τραγικότητα της κατάστασης- για τους κάθε είδους συνωμοσιολόγους μια ακόμη αφορμή για να διακινήσουν θεωρίες συνωμοσίες αλλά και ψευδείς ειδήσεις.

Εκεί εντάσσεται και η περίπτωση της 35χρονης A.N. η οποία και συνελήφθη για διάδοση fake news.

Η ανάρτηση της 35χρονης με τα fake news για 100 νεκρούς

«Ζώα, γ@@ώ το σπίτι σας, να φεύγεις από το σπίτι σου για να έρθεις να βοηθήσεις και να βγαίνουν μόνο νεκροί. Αλλοι 100 από τον Βλοχό, πόσες θυσίες θα κάνετε ακόμη» έλεγε η 35χρονη στο βίντεο κλαίγοντας, φορώντας μια στρατιωτική μπλούζα στο αυτοκίνητό της.

Συνελήφθη από την ΕΛΑΣ, ποινική δικογραφία σε βάρος της για fake news
Η ΕΛΑΣ ενημερώθηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την χρήστη του Facebook που διέσπειρε το fake news για δήθεν εκατόμβη νεκρών στον Βλοχό.

Το βίντεο είχε αναρτηθεί το βράδυ της Παρασκευής στο λογαριασμό της στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το βράδυ του Σαββάτου αστυνομικοί του ΑΤ Ιωαννίνων εντόπισαν την 35χρονη να βγαίνει από το σπίτι της και την προσήγαγαν. Κατόπιν επικοινωνίας με τον εισαγγελέα Ιωαννίνων η 35χρονη συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παράβαση του άρθρου 191 ΠΚ για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Λίγες ώρες αργότερα, κατόπιν επικοινωνίας με τον εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερη.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ