Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα στον Τούρκο που έβαλε φωτιά στο όρος Αιγάλεω

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα ασκήθηκε στον 33χρονο Τούρκο, ο οποίος συνελήφθη για πρόκληση φωτιάς στην περιφερειακή του Αιγάλεω.

Συγκεκριμένα του ασκήθηκε δίωξη για:

  • Εμπρησμό από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο (κακούργημα)
  • Εμπρησμό δάσους από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο (κακούργημα)
  • Κλοπή (πλημμέλημα)
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης (πλημμέλημα)

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε ανακριτή και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Τετάρτη.

Η σύλληψη του 33χρονου

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη του 33χρονου Τούρκου εμπρηστή έγινε από άνδρες της ΔΙΑΣ. Συγκεκριμένα μία ομάδα της ΔΙ.ΑΣ κινούνταν στην περιφερειακή με τους αστυνομικούς να βλέπουν μία στήλη από καπνό. Στο σημείο βρίσκονταν άνδρες της ΟΠΚΕ που συνομιλούσαν με μάρτυρα, ο οποίος έδινε περιγραφή του εμπρηστή. Έτσι, λοιπόν, ξεκίνησε η αναζήτησή του η οποία ολοκληρώθηκε 1,5 χιλιόμετρο μακριά.

Στην κατοχή του ο 33χρονος είχε δύο αναπτήρες και ένα σφουγγάρι που το χρησιμοποιούν για προσάναμμα.

Δεν είχε λάβει άσυλο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο A.Μ. δεν έχει λάβει άσυλο στη χώρα μας. Ειδικότερα, υπέβαλλε στις 4/4/2024 αίτημα ασύλου, αμέσως μετά την παράνομη είσοδο του στην Ελλάδα μέσω του Έβρου και τη σύλληψη του εκεί. Διευκρινίζεται ότι δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου έχει, βάσει του διεθνούς δικαίου και των Συμβάσεων που έχει κυρώσει η χώρα μας, κάθε Πολίτης τρίτης Χώρας (ΠτΧ).

Κατά την καταγραφή του, ο παραπάνω δακτυλοσκοπήθηκε και ταυτοποιήθηκε, από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνεργασία με κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης-Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (ΚΥΤ/ΚΕΔ) Φυλακίου-Ορεστιάδος. Στη συνέχεια, έλαβε το δελτίο αιτούντος ασύλου, το οποίο επέχει θέσει ταυτότητας των ΠτΧ για όσο εκκρεμεί η εξέταση του αιτήματος τους. Αποχωρώντας από το ΚΥΤ/ΚΕΔ Φυλακίου-Ορεστιάδος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, δήλωσε συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας στην Αθήνα και έλαβε ραντεβού για συνέντευξη από το Γραφείο Ασύλου Αττικής για την εξέταση του αιτήματος του για τις 18/6.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ