Πολεμική Αεροπορία: Βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του Φάντομ που έπεσε νότια της Ανδραβίδας - Συνεχίζονται οι έρευνες για τους χειριστές

Πολεμική Αεροπορία: Βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του Φάντομ που έπεσε νότια της Ανδραβίδας - Συνεχίζονται οι έρευνες για τους χειριστές

Tα συντρίμμια βρέθηκαν 35 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας και 8 δυτικά του Κατακόλου

Βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους F-4 Φάντομ, που έπεσε νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συντρίμμια βρέθηκαν στην περιοχή που από την αρχή έψαχναν το Φάντομ, δηλαδή 35 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας και 8 δυτικά του Κατακόλου.

Τα δύο μέλη του πληρώματος συνεχίζουν να αναζητούνται. 

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, οι δύο χειριστές του Phantom F-4 δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος που κατέπεσε στη θάλασσα. Πρόκειται για έναν σμηναγό και έναν υποσμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας που ήταν οι δύο χειριστές του Phantom της 338 Μοίρας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι χειριστές του F-4 έκαναν «χαμηλή ναυτιλία», όρος που σημαίνει χαμηλή πτήση με κατώτατο όριο τα 300 πόδια. Το βάθος στο σημείο της πτώσης του F-4 είναι 1.000 μέτρα.

Στις έρευνες συμμετέχουν δυνάμεις του Λιμενικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, και της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή επιχειρούν: 2 ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικύ, 1 ναυαγοσωστικό σκάφος και 4 πλωτά του λιμενικού, 2 ιδιωτικά σκάφη, όπως και ιταλικά αλιευτικά που βρίσκονται στην περιοχή. Επίσης, ένα C-130 είναι σε ετοιμότητα για να επιχειρήσει.

Αντιπτέραρχος Γεωργούσης: Υπήρχε τεχνική βλάβη

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αντιπτέραρχος ε.α. Βασίλης Γεωργούσης, αναφερόμενος στις πρώτες πληροφορίες πως οι δυο ιπτάμενοι είχαν ενημερώσει ότι θα εκαταλείψουν το αεροσκάφος, είπε πως αυτό σημαίνει ότι υπήρχε τεχνική βλάβη, η οποία δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί.

«Υποθέτω λόγω του σημείου πως ήταν σε καθοδο προς το αεροδρόμιο, λόγω του τεχνικού προβλήματος, επιδεινώθηκε η κατάσταση, και σε ασφαλές ύψος το εγκατέλειψαν», είπε ο κ. Γεωργούσης.

Όπως είπε, η διαδικασία εγκατάλειψης είναι μια αυτόματη διαδικασία, και στην πλειοψηφία τους αυτά τα περιστατικά έχουν αίσιο τέλος.

Το χρονικό

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως το διθέσιο F-4 εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, όταν κατέπεσε 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 10:30. Συνοδευόταν από ακόμα ένα Φάντομ. Το αεροσκάφος που κατέπεσε ανήκε στην 338 Μοίρα της 117 Πτέρυγας Μάχης.

Μετά την πτώση του αεροσκάφους ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των δύο ιπτάμεων που επέβαιναν σε αυτό, με πλωτά και εναέραρια μέσα.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει νωρίτερα γνωστά, πρόλαβαν να πουν πως θα κάνουν χρήση του συστήματος εκτόξευσης, χωρίς να είναι βέβαιο εάν πρόλαβαν και να το κάνουν.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

«Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS