Εγκρίθηκε η αγορά 4 ελικοπτέρων βαρέος τύπου για την ενίσχυση της Πυροσβεστικής

Εγκρίθηκε η αγορά 4 ελικοπτέρων βαρέος τύπου για την ενίσχυση της Πυροσβεστικής

Tο υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την προμήθεια τεσσάρων ελικοπτέρων βαρέος τύπου καθώς και υποστηρικτικές υπηρεσίες σε εξοπλισμό που απαιτούνται για τη λειτουργία τους,με δικαιούχο το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, «εκδόθηκε σήμερα 28/09/2023 από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ, η ενταξη της Πράξης ''Προμήθεια ελικοπτέρων βαρέος τύπου'', στο πρόγραμμα ''Πολιτική Προστασία 2021-2027'' με δικαιούχο το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας».

«Η σημαντική αυτή πράξη ύψους συνολικής δημόσιας δαπάνης 100.563.181,87 €, αφορά στην προμήθεια τεσσάρων (4) ελικοπτέρων βαρέος τύπου, καθώς και στις υποστηρικτικές υπηρεσίες και σε εξοπλισμό που απαιτούνται για τη λειτουργία τους» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Τα ελικόπτερα βαρέος τύπου δύνανται να έχουν διττή χρήση, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να συμβάλουν στην ενίσχυση των αποστολών-επιχειρήσεων πυρόσβεσης του Πυροσβεστικού Σώματος, με δυνατότητα χρήσης κατασβεστικού μέσου (νερού, επιβραδυντικού, αφρού) ή στην ενίσχυση των αποστολών-επιχειρήσεων μεταφοράς εξωτερικού φορτίου (π.χ. εξοπλισμό, οχήματα, εμπορευματοκιβώτια κ.ά.)» αναφέρει το υπουργείο.

«Η εν λόγω προμήθεια πρόκειται να συμβάλλει στην αναβάθμιση του εναερίου στόλου της χώρας, στοχεύοντας στην κάλυψη και στην επιχειρησιακή αντιμετώπιση των σύγχρονων αυξημένων αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος, επιτυγχάνοντας καλύτερη ετοιμότητα, απόκριση και επάρκεια εν γένει του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ