Πολυτεχνείο: Ένταση και επεισόδια στo κέντρο της Αθήνας με μέλη του ΚΚΕ - Προσαγωγές και χρήση δακρυγόνων

Πολυτεχνείο: Ένταση και επεισόδια στo κέντρο της Αθήνας με μέλη του ΚΚΕ - Προσαγωγές και χρήση δακρυγόνων

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.

Το επίκεντρο των επεισοδίων ήταν στην οδό Πανεπιστημίου, όπου στα Προπύλαια έκαναν συγκέντρωση μέλη του ΚΚΕ παρουσία βουλευτών και του γ.γ. γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε χρήση δακρυγόνων και χρήση κρότου-λάμψη, ενώ έγιναν και προσαγωγές.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ λίγα λεπτά αργότερα, οι προσαχθέντες απομονώθηκαν μπροστά από μια βιτρίνα καταστήματος με ισχυρό αστυνομικό κλοιό.

 

Μάλιστα, πλησίασε ο γγ του ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας λέγοντας ότι άτομα έχουν χτυπηθεί και κρατούνται εδώ και 15 λεπτά χωρίς λόγο.

Δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ μετέδωσε ότι ένας εκ των προσαχθέντων είχε τραύμα στο κεφάλι, ενώ λίγο αργότερα σε live σύνδεση μεταδόθηκε η μεταφορά των προσαχθέντων, με κάποιους να αντιστέκονται και να μεταφέρονται σηκωτοί.

Ανέφερε επίσης ότι ο Γραμματέας του ΚΚΕ κατήγγειλε πως αστυνομικοί έσκισαν το πουκάμισο του κ. Παφίλη, παρότι στα πλάνα δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Αντίθετα, ο κ. Παφίλης ανοίγει το πουκάμισο για να φανεί ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να φύγουν από το σημείο αν δεν αφεθούν ελεύθερα τα πέντε άτομα που προσήχθησαν.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκης κάνει λόγω για απρόκλητη επίθεση στην ειρηνική διαδήλωση στα Προπύλαια περνώντας χειροπέδες σε μέλη του κόμματος ενώ όπως κατήγγειλε εμπόδισαν τον γγ του ΚΚΕ και βουλευτές να συμβάλλουν ώστε οι προσαχθέντες να αφεθούν ελεύθεροι.

Ενταση και στη Θεσσαλονίκη

Κλίμα έντασης επικράτησε μπροστά από την Ά φοιτητική εστία του ΑΠΘ, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 50 άτομα, κρατώντας κοντάρια και φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας.

Οι συγκεντρωμένοι που σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, βγήκαν από την Εστίας βρίσκοντας όμως μπροστά τους πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απέτρεψαν κάθε ενδεχόμενο κίνησής τους προς τα πανεπιστήμια.

Προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ. - Μέλος του Επαναστατικού Αγώνα μεταξύ των προσαχθέντων

Νωρίτερα, η ΕΛΑΣ είχε προχωρήσει σε ακόμα δέκα προσαγωγές από μπλόκα και προελέγχους που έχει κάνει στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως στις οδούς Χαριλάου Τρικούπη, Ιπποκράτους και Ακαδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ένα άτομο το οποίο είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για συμμετοχή στην Οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Όλοι οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην ΓΑΔΑ για έλεγχο.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, ανάμεσα στα αντικείμενα που έχουν κατασχέσει οι αστυνομικοί ακόμη και μέσα σε αυτοκίνητα είναι πανό, κοντάρια. αντιασφυξιογόνες μάσκες κ.α.

Αστακός η Αθήνα - Drones, ελικόπτερα και πτυσσόμενοι φραγμοί στο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ

Επί ποδός βρίσκεται σήμερα η Ελληνική Αστυνομία με αφορμή τον εορτασμό της 47ης επετείου του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι οποιεσδήποτε συγκεντρώσεις λόγω της έξαρσης του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Διευκρινίσεις σχετικά με την απαγόρευση συναθροίσεων που έχει αποφασιστεί για την επέτειο του Πολυτεχνείου έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος, μετά τις αντιδράσεις και την πολιτική κόντρα που έχει δημιουργηθεί.

Η ΕΛΑΣ έχει επιστρατεύσει πάνω από 5.000 αστυνομικούς, ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού, τους γνωστούς «Αίαντες», ελικόπτερα, drones και πτυσσόμενους φραγμούς.

Την ίδια στιγμή, αυξημένη θα είναι η αστυνομική στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, σε πρεσβείες, σε δημόσια κτίρια, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Ειδικοί διαμεσολαβητές της ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια των προελέγχων θα συνομιλούν με τυχόν συγκεντρωμένα άτομα και θα προσπαθούν να τους πείσουν με ήπιο τρόπο να απομακρυνθούν από το σημείο συνάθροισης. Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν τους επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS