Πολυτεχνειούπολη: Και Χούλιγκανς που διακινούσαν ναρκωτικά μεταξύ των μελών των τριών συμμοριών

Πολυτεχνειούπολη: Και Χούλιγκανς που διακινούσαν ναρκωτικά μεταξύ των μελών των τριών συμμοριών

Τα συγκεκριμένα άτομα δεν διέμεναν στις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη

Οι συμμορίες που είχαν ως ορμητήριό τους την Πολυτεχνειούπολη και τις καθοδηγούσε ο «Έσκο» ειδικεύονταν σε ληστείες, διακίνηση οπλισμού και κλοπές, όμως υπήρχε και ένας βραχίονας νεαρών ατόμων, σεσημασμένων για οπαδική βία, που ασχολούνταν αποκλειστικά και μόνο με την διακίνηση ναρκωτικών.

Μάλιστα, όταν έγινε η μεγάλη έφοδος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, σε διαμέρισμα της περιοχής του Ζωγράφου, ένα από τα αρχηγικά μέλη της τρίτης συμμορίας, κέρδιζε χρόνο από τους αστυνομικούς, προκειμένου ο αδερφός του δικηγόρος των Αθηνών, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία, να εξαφανίσει τα ναρκωτικά.

Ο συγκεκριμένος βραχίονας αποτελείτο από Έλληνες και Αλβανούς που δεν έμεναν στη φοιτητική εστία, όπως ο «Έσκο» και τα πρωτοπαλίκαρα του, αλλά σε διαμερίσματα στην ευρύτερη περιοχή και κάποιοι από αυτούς είχαν συλληφθεί με φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας στον τελικό του κυπέλου Ελλάδος τον περασμένο Μάιο.

Στις τρεις δικογραφίες που σχημάτισαν οι έμπειροι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών που κατάφεραν να εξαρθρώσουν τις εγκληματικές ομάδες του «Έσκο» που λειτουργούσαν ως συγκοινωνούντα δοχεία, περιγράφονται και ταυτοποιούνται με βίντεο και φωτογραφικό υλικό ένας προς ένας οι συμμετέχοντες.

Στο βιντεοληπτικό υλικό και τις μαρτυρίες θυμάτων που έχουν συγκεντρωθεί, αποτυπώνεται το πόσο βίαιοι, σκληροί και απάνθρωποι ήταν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν δίσταζαν να χτυπούν άγρια και να απειλούν με όπλα εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ, ψιλικατζίδικα και περίπτερα, για να τους αποσπάσουν μερικές εκατοντάδες ευρώ, ενώ ο «Έσκο» δεν συμμετείχε σε αυτές παρά μόνο κατηύθυνε τα μέλη, έχοντας το ρόλο του αρχιγκάνγκστερ που όλοι τον έτρεμαν και τηρούσαν ευλαβικά τις εντολές του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 30χρονος κυκλοφορούσε πάντα με οδηγούς, είτε άνδρες είτε γυναίκες και είχε συνοδεία φρουρούς με επικεφαλής τον αδερφό του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS