Πώς άλλαξαν όλα στις Σέρρες: Από τα μηδενικά κρούσματα στην έκρηξη

Πώς άλλαξαν όλα στις Σέρρες: Από τα μηδενικά κρούσματα στην έκρηξη

Για την κατάσταση στις Σέρρες μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού μίλησε ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης.

«Οι Σέρρες είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, πώς σε μια περιοχή με μηδενικά κρούσματα μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να αλλάξουν όλα. Τα είχαμε καταφέρει πολύ καλά μέχρι τώρα. Δεν είχαμε κανένα περιορισμό μέχρι πριν από δέκα ημέρες. Τα μαγαζιά δούλευαν κανονικά. Αυτό είναι ο ένας παράγοντας που δημιούργησε την έκρηξη κρουσμάτων τις τελευταίες τρεις ημέρες, κατά τις οποίες είχαμε 45 κρούσματα. Μόνο χτες είχαμε 28», είπε ο κ. Χρυσάφης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Είχαμε πάρα πολλούς επισκέπτες από άλλες περιοχές. Κυρίως από τη Θεσσαλονίκη όπου τα μαγαζιά έκλειναν από τις 12, και μετά ερχόντουσαν εδώ για να διασκεδάσουν», συνέχισε.

«Ήμουν από αυτούς που το λέγαμε από την αρχή, ότι πρέπει να προσέχουμε πολύ. Υπήρχε εφησυχασμός. Ακριβώς επειδή δεν είχαμε καθόλου κρούσματα, και ο τοπικός πληθυσμός ένιωσε χαλάρωση», τόνισε ο ίδιος.

«Αποφασίσαμε εχτές μια σειρά έκτακτων ενεργειών ώστε να αποτρέψουμε την περαιτέρω διάδοση του κορoνοϊού. Και σε επίπεδο απολυμάνσεων, και σε επίπεδο ψεκασμών, γίνονται καθημερινά. Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές στους κλειστούς χώρους, αλλά κάνουμε σύσταση να φορούν και στους εξωτερικούς χώρους», κατέληξε ο κ. Χρυσάφης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS