Πώς από ένα καλαμάκι καφέ η ΕΛ.ΑΣ. έφθασε στους 7 ληστές της Πάτρας -Βρέθηκε εγχειρίδιο «καλής ληστείας»

Πώς από ένα καλαμάκι καφέ η ΕΛ.ΑΣ. έφθασε στους 7 ληστές της Πάτρας -Βρέθηκε εγχειρίδιο «καλής ληστείας»

Είχαν συγκεκριμένο τρόπο δράσης, με σκοπό να αποφύγουν τον εντοπισμό τους, «βίβλο» με τις οδηγίες, αλλά οι 7 ληστές της Πάτρας πιάστηκαν από το DNA σε ένα... καλαμάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι ενός εκ των δραστών βρέθηκε ιδιόχειρο εγχειρίδιο της «καλής» ληστείας με οδηγίες ενεργειών, αποφυγής λαθών και εξάλειψης των πιθανοτήτων εντοπισμού τους από την αστυνομία.

Το εγχειρίδιο περιέγραφε, μάλιστα, ιεραρχημένα τους κανόνες που έπρεπε να ακολουθούν: Να χρησιμοποιούν για τις ληστείες «αποστειρωμένη» κλεμμένη μοτοσυκλέτα, γάντια, μάσκα, να μην έχουν κινητά τηλέφωνα, ο «τσιλιαδόρος» να είναι σε εγρήγορση, και μετά τη ληστεία να εγκαταλείπουν «πλυμένη» ή καμένη τη μοτοσυκλέτα σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της ληστείας.

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. οδηγήθηκε στον εντοπισμό τους

Η Αστυνομία, μετά από έναν χρόνο ερευνών, συνέλαβε τους δύο ληστές -τον 25χρονο που ταυτοποιήθηκε από το αίμα, τη μάσκα και το καλαμάκι, και τον 28χρονο γιο του «Στέλιου» της 17Ν, που μαζί διέπραξαν τουλάχιστον επτά ληστείες και δέκα κλοπές μοτοσυκλετών σε χρονικό διάστημα δύο χρόνων- και ακολούθως τους πέντε συνεργούς τους.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2017, σε επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στην Πάτρα κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αντιεξουσιαστές έσπαγαν τζαμαρίες καταστημάτων. Σε ένα από αυτά βρέθηκε αίμα δράστη που είχε τραυματιστεί, άρα και «ορφανό» DNA. Το 2020, σε ληστεία υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στα Βραχνέικα της Πάτρας, οι αστυνομικοί βρήκαν μάσκα κοντά στη μοτοσυκλέτα που είχαν εγκαταλείψει οι ληστές. Το DNA ταυτιζόταν με το «ορφανό» των επεισοδίων. Ο αντιεξουσιαστής ήταν και ληστής.

Η άτυπη ταυτοποίηση του 25χρονου ληστή ήρθε από ένα… καλαμάκι καφέ!

Ακολούθησε ο εντοπισμός του δεύτερου ληστή -του 28χρονου γιου του «Στέλιου» της 17Ν- και των άλλων πέντε συνεργών τους.

Ο 25χρονος είχε μία προσαγωγή μετά από επεισόδια του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο 28χρονος μία σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών το 2018 και μία σύλληψη τον Φεβρουάριο του 2021, εν μέσω απαγορεύσεων συγκεντρώσεων λόγω κορωνοϊού, κατά τη διάρκεια πορείας συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα στην Πάτρα, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων (κατοχή χειροβομβίδας κρότου-λάμψης). Από τη διάπραξη των ληστειών φαίνεται να έχουν αποσπάσει περίπου 20.000 ευρώ.

Οι 4 από τους 7 συλληφθέντες φαίνεται να διατηρούν σχέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και ερευνάται η συμμετοχή τους σε τουλάχιστον τέσσερις καταδρομικές επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών κτιρίων και περιπολιών στην Πάτρα. Οι τέσσερις φαίνεται να είναι από το Αγρίνιο, δύο από το Μαρούσι και ένας από την Πρέβεζα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS