Πώς τα drones κόβουν κλήσεις στους οδηγούς -To νέο «όπλο» στα χέρια της τροχαίας

Πώς τα drones κόβουν κλήσεις στους οδηγούς -To νέο «όπλο» στα χέρια της τροχαίας

Ένα υπερσύγχρονο όπλο έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικές αρχές σε πολλές χώρες της Ευρώπης, προκειμένου να πιάνουν στα «δίχτυα» τούς τους ασυνείδητους οδηγούς. Drones και στους ελληνικούς αιθέρες. 

Με τα τροχαία ατυχήματα να αποτελούν αγιάτρευτη πληγή για πολλές χώρες ανά τον κόσμο, οι αρμόδιοι φορείς εντείνουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να ενισχύσουν την οδική ασφάλεια.

Σύμμαχος τους κάποιες σύγχρονες τεχνολογίες που συνδράμουν καθοριστικά στον εντοπισμό όσων αδιαφορούν για τους κανόνες οδικής ασφαλείας, υιοθετώντας μια ασυνείδητη οδηγική συμπεριφορά.

Ψήφο εμπιστοσύνης στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας έχει δώσει μεταξύ άλλων η Ισπανία που διατηρεί στο «οπλοστάσιό» της 39 drones που λειτουργούν ως ένας σύγχρονος… Big Brother, επιτηρώντας αυστηρά τους δρόμους της χώρας.

Πρόκειται για μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πετούν σε μέγιστο ύψος 120 μ., μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα έως και 80 χλμ./ώρα, έχουν μέγιστη αυτονομία που ανέρχεται σε 40 λεπτά και αντέχουν σε θερμοκρασίες 45 βαθμών Κελσίου. 

Το μεγαλύτερο, ωστόσο, προσόν τους είναι ότι η επιχειρησιακή τους εμβέλεια αγγίζει τα 10 χλμ, κάτι που τα καθιστά «εφιάλτη» για κάθε οδηγό.

Ειδικότερα, τα drones- «τιμωροί» της ισπανικής Τροχαίας έχουν την ικανότητα να διακρίνουν αν ένας οδηγός φοράει ζώνη, αν χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο, αν προβαίνει στη ρίψη τσιγάρου, αν ένα παιδί δεν είναι σωστά προσδεδεμένο σε ένα παιδικό κάθισμα, και αν τελείται κάποια παράνομη προσπέραση.

Όσον αφορά στη χρήση τους, ο έλεγχος του drone γίνεται από έναν χειριστή, ενώ υπάρχει διαφορετικό άτομο που χειρίζεται την κάμερα για την καταγραφή των παραβάσεων. 

Εκ των συνολικά 39 drones της ισπανικής Τροχαίας, τα 15 βρίσκονται στη Μαδρίτη, τέσσερα στην Ανδαλουσία, τρία στα Κανάρια Νησιά, τρια στις Βαλεαρίδες Νήσους και από δύο στις αυτόνομες κοινότητες Καντάμπρια, Γαλικία, Εξτρεμαδούρα, Αραγωνία, Καστίλλη και Λεόν και Βαλένθια.

Drones και στους ελληνικούς αιθέρες 

Υπενθυμίζεται ότι drones έχει στο στόλο της και η Τροχαία της χώρας μας, τα οποία πετούν και στον Αττικό Ουρανό, ενισχύοντας το επιχειρησιακό έργο των αστυνομικών αρχών. Drones είχαν επιστρατευθεί, μάλιστα, τον περασμένο Οκτώβριο σε μια ειδική επιχείρηση στον Λυκαβηττό. - Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

Παράλληλα, drones που κόβουν κλήσεις είχαν τεθεί στην υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο πιλοτικού προγρόμματος, για την επιτήρηση τμημάτων του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). Όπως είχε ανακοινωθεί, αυτά έχουν παρόμοιες δυνατότητες με τα «ισπανικά» μιας μπορούν να πετούν σε ύψους 120 μέτρων, με επιχειρησιακή εμβέλεια 10 χλμ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ