Πως μέσα από το άνοιγμα των σχολείων πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος έλεγχος κατά του κορωνοϊού - Τεστ σε 1,6 εκατ. ανθρώπους

Πως μέσα από το άνοιγμα των σχολείων πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος έλεγχος κατά του κορωνοϊού - Τεστ σε 1,6 εκατ. ανθρώπους

Έχουν ήδη ανιχνευθεί μέσω self test 15.547 εν δυνάμει κρούσματα

Πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος ταυτόχρονος έλεγχος πληθυσμού κατά του κοροναϊού, από την αρχή της πανδημίας: 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι (τις προηγούμενες φορές στους ελέγχους των σχολείων ήταν μικρότερος ο αριθμός, καθώς έκαναν έλεγχο μόνο οι ανεμβολίαστοι, ενώ πλέον και οι εμβολιασμένοι). Και αυτό γίνεται χάρη στη λειτουργία των σχολείων.

Αξίζει να σημειωθεί άλλωστε ότι έχουν ήδη ανιχνευθεί μέσω self test 15.547 εν δυνάμει κρούσματα. Αυτά τα κρούσματα δεν θα είχαν βρεθεί αν τα σχολεία δεν λειτουργούσαν. Όλα αυτά τα χιλιάδες κρούσματα κυκλοφορούσαν στην κοινωνία χωρίς τα συγκεκριμένα πρόσωπα να έχουν ιδέα ότι είναι φορείς του ιού.

Για τον περιορισμό της διασποράς
Κάθε ένα τέτοιο εν δυνάμει κρούσμα που ανιχνεύεται μέσω του μηχανισμού του self test είναι άλλο ένα καθοριστικό βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όχι μόνο στη σχολική κοινότητα, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Άλλη μία απόδειξη ότι πέρα από τους αυτονόητους παιδαγωγικούς και ψυχοσυναισθηματικούς λόγους, η λειτουργία των σχολείων επιτελεί και πολύ σημαντικούς υγειονομικούς σκοπούς.

Τι θα είχε συμβεί
Αν αυτά τα εν δυνάμει κρούσματα είχαν κολλήσει σε κοινωνικές δραστηριότητες πχ 10 άλλα άτομα, και τότε θα είχαμε 155.000 κρούσματα. Υπενθυμίζεται ότι, με βάση το νέο πρωτόκολλο, όλος ο μαθητικός και εκπαιδευτικός πληθυσμός θα κάνει και σήμερα το απόγευμα νέο 2ο τεστ για την προσέλευση αύριο στο σχολείο, και την Πέμπτη 3ο τεστ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS