Πότε κλείνουν και πότε ανοίγουν τα σχολεία – Τι θα γίνει με τις προαγωγικές και την παράταση του σχολικού έτους

Πότε κλείνουν και πότε ανοίγουν τα σχολεία – Τι θα γίνει με τις προαγωγικές και την παράταση του σχολικού έτους

Τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας για τις προαγωγικές και τις απολυτήριες εξετάσεις, καθώς και για την παράταση του διδακτικού έτους αναμένεται να ανακοινώσει σε λίγη ώρα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως (στις 11 π.μ.), κατόπιν της εισήγησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Το σχολικό έτος αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να παραταθεί κατά δύο εβδομάδες, με τα δημοτικά να ολοκληρώνουν τα μαθήματα Παρασκευή 25 Ιουνίου και στα γυμνάσια και τα λύκεια Παρασκευή 11 Ιουνίου. Οι Πανελλαδικές αναμένεται να αρχίσουν στις 14 ή στις 15 Ιουνίου ενώ στις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί ο αριθμός εισακτέων στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Η κ. Κεραμέως αναμένεται επίσης να ανακοινώσει τι θα ισχύσει για τις προαγωγικές και τις απολυτήριες εξετάσεις των γυμνασίων. Επικρατέστερο είναι το σενάριο να μην πραγματοποιηθούν φέτος, όπως συνέβη και πέρυσι, όπως επίσης και να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου.

Η εισήγηση του υπουργείου Παιδείας προς την επιτροπή ειδικών είναι το άνοιγμα των σχολείων Δευτέρα 10 Μαίου, αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ