«Πράσινη» ξανά η Ελλάδα στον χάρτη του ECDC -Πρωταθλήτρια στη διενέργεια τεστ κορωνοϊού στην Ευρώπη

«Πράσινη» ξανά η Ελλάδα στον χάρτη του ECDC -Πρωταθλήτρια στη διενέργεια τεστ κορωνοϊού στην Ευρώπη

Σημάδια αισιοδοξίας δίνουν για την Ελλάδα, αλλά και για όλη την Ευρώπη τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών) αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας στον κορωνοϊό.

Για δεύτερη εβδομάδα, η Ελλάδα «βάφεται» πράσινη, πράγμα που σημαίνει πως ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του 4%, εικόνα που παρατηρείται και στην Πορτογαλία και σε περιοχές της Ισπανίας.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στον ίδιο χάρτη είναι το γεγονός πως ο ίδιος δείκτης για τη διάδοση του κορωνοϊού πέφτει κάτω από το 4% στη βόρεια Ιταλία, περιοχή που αποτέλεσε το επίκεντρο της πανδημίας πριν από έναν χρόνο για την Ευρώπη.

Χαμηλό δείκτη θετικότητας παρουσιάζει η Πορτογαλία, η Τσεχία, αλλά και η Νορβηγία και η Φινλανδία.

xartis deiktis thetikotitas ecdc.png 1
Νέα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού
Ο ρυθμός νέων κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού δείχνει επίσης καλύτερη εικόνα πανευρωπαϊκά. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ανοιχτό κόκκινο με 50 έως 150 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού.

kroysmata ana plithismo eyrwpi ecdc.png 2
Την πιο άσχημη εικόνα επιδημιολογικά παρουσιάζουν η Γαλλία και η Σουηδία και κάποιες περιφέρειες της Ολλανδίας και της Πολωνίας, όπου ο ρυθμός μετάδοσης είναι μεταξύ 150 και 500 κρουσμάτων κορωνοϊού ανά 100.000 πληθυσμού.

Την καλύτερη εικόνα την τελευταία εβδομάδα παρουσιάζουν η Πορτογαλία, η Νορβηγία και η Φινλανδία.

test ana plithismo koronoios ecdc.png3
Τέλος, η Ελλάδα αναδεικνύεται, σύμφωνα με το ECDC, σε «πρωταθλήτρια» τεστ, με περισσότερα από 5.000 ανά 100.000 πληθυσμού, μαζί με την Τσεχία και την Πορτογαλία.

Αυξημένο αριθμό τεστ κορωνοϊού πραγματοποιούν επίσης η Γαλλία, η Ιταλία, που οι έλεγχοι είναι περισσότεροι στα βόρεια της χώρας, καθώς και οι Κάτω Χώρες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS