Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων: Χρειάζεται ο φράχτης στον Έβρο, αποτρέπει την μαζική εισβολή μεταναστών

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων: Χρειάζεται ο φράχτης στον Έβρο, αποτρέπει την μαζική εισβολή μεταναστών

Για τον φράχτη στον Έβρο και τη σημασία που έχει στην θωράκιση των συνόρων, μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρέλας εξέφρασε, αρχικά, την δυσαρέσκειά του για την τροπή που έχει πάρει η συζήτηση για τη επέκταση του φράχτη στον Έβρο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τον Μάρτιο του 2020 μας έσωσε», που δημιουργήθηκε το 2011.

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ, η επέκταση του φράχτη αφορά κυρίως μαζικές εισβολές και όχι ομάδες μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν. «Ο λόγος που η Ελλάδα πρέπει να θωρακίσει στα σύνορά της είναι οι μαζικές εισβολές, για έναν υβριδικό πόλεμο αν το θέλετε, όπου θα χρησιμοποιούνται οι μετανάστες κατά χιλιάδες να προσπαθούν να μπουν στη χώρα μας», τόνισε και συμπλήρωσε: «Για να μην περάσουμε, ξανά, Μάρτιο του 2020, δεν χωρά αμφισβήτηση ότι χρειάζεται ο φράχτης».

Ο κ. Χαρέλας επισήμανε ότι ο φράχτης βοηθά τους συνοριοφύλακες να κάνουν καλά τη δουλειά τους, αποτρέποντας τις μαζικές εισβολές.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο φράχτης, σε κάποια σημεία, βρίσκεται επάνω στην συνοριογραμμή με αποτέλεσμα οι συνοριοφύλακες να είναι από την άλλη πλευρά, ο κ. Χαρέλας ανέφερε ότι: «Και εμάς πραγματικά μας ανησύχησε το γεγονός ότι σήμερα επεκτείνουμε τον χάρτη στη δική μας εδαφική αρμοδιότητα, έχοντας μπροστά μας μέτρα σε ελληνικό έδαφος».

Ωστόσο, τόνισε: «Ο φράχτης ουσιαστικά θα αποτρέψει μαζική εισβολή. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε με διαφορετικούς όρους πριν τον Μάρτιο του 2020 για το πού θα κάνουμε τον φράχτη και πώς. Ο Μάρτιος εκείνος, όμως, μας έδειξε ότι είναι ένα αποτρεπτικό εμπόδιο που δεν καθορίζει σήμερα σύνορα. Γι’ αυτό και εξάλλου θα γίνονται και περιπολίες και η φυσική ηγεσία είναι ξεκάθαρη σε αυτό θα γίνονται περιπολίες και μπροστά από τον φράχτη».

«Θα ήθελα μόνο να ρωτήσω για τον κ. Παπαδημούλη στα εξοχικά του έχει περιφράξεις;»

Στον φράχτη θα υπάρχουν κάμερες και επιχειρησιακό κέντρο, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα δεσμεύονται άσκοπα περιπολίες.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων αναφερόμενος στο μπλόκο που επιχειρεί να βάλει μέσω εισήγησης στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στην χρηματοδότηση του έργου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης διερωτήθηκε: «Θα ήθελα μόνο να ρωτήσω για τον κ. Παπαδημούλη στα εξοχικά του έχει περιφράξεις;».

«Η χώρα θα πρέπει να έχει τον φράχτη και τα εμπόδια εκείνα ώστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στα σύνορα μας για να διασφαλιστεί η ασφάλεια στο εσωτερικό», δήλωσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS