Προσωπικός Γιατρός: Οι περιοχές που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των εγγραφών και οι μεγάλες αλλαγές

Προσωπικός Γιατρός: Οι περιοχές που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των εγγραφών και οι μεγάλες αλλαγές

Σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση της μεταρρύθμισης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) με τον Προσωπικό Γιατρό να βρίσκεται στο επίκεντρο του κυβερνητικού έργου, που θα παρουσιαστεί από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο ρόλος του Προσωπικού Γιατρού είναι κομβικός για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων. Αξίζει να σημειωθεί άλλωστε ότι η επίσκεψη των πολιτών στα νοσοκομεία θα καθορίζεται από την επίσκεψη στον Προσωπικό Γιατρό, καθώς το παραπεμπτικό που θα λαμβάνουν από αυτόν -εφόσον χρειάζεται να υποβληθούν σε εξετάσεις ή επεμβάσεις σε δημόσιες δομές υγείας- θα αποτελεί «διαβατήριο» για την ταχύτερη κυκλοφορία τους μέσα στο σύστημα υγείας.

Ως εκ τούτου, οι εγγεγραμμένοι σε Προσωπικό Γιατρό θα έχουν προτεραιότητα από τον Ιανουάριο του 2023 κατά τον προγραμματισμό των επισκέψεών τους στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία σε Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία.

Από την 1η Αυγούστου

Η δυνατότητα εγγραφής σε Προσωπικό Γιατρό δόθηκε στους πολίτες όλων των περιφερειών, πλην Αττικής και Νοτίου Αιγαίου, από την 1η Αυγούστου. Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου και του Νοτίου Αιγαίου απέκτησαν πρόσβαση ακριβώς έναν μήνα αργότερα.

Μέχρι και την περασμένη Τετάρτη είχαν γίνει πάνω από 2 εκατομμύρια εγγραφές πολιτών, αριθμός που εκτιμάται ότι θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα.

Στην Κρήτη

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, οι περιοχές της χώρας όπου καταγράφηκε τον τελευταίο μήνα η μεγαλύτερη προσέλευση είναι η Κρήτη με ποσοστό εγγεγραμμένων σε Προσωπικό Γιατρό το 38,70% των κατοίκων και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής η Δυτική Μακεδονία με ποσοστό 38,01%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Θεσσαλία, όπου το 32,70% των κατοίκων επέλεξε Προσωπικό Γιατρό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ