ΕΛΛΑΔΑ

Προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των Δημόσιων ΚΤΕΟ

Σε προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας Δημοσίων Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) προχωρά το υπουργείο Μεταφορών.

Μετά από απόφαση του υφυπουργού, Γιάννη Κεφαλογιάννη, αποφασίστηκε να κλείσουν προσωρινά και τα δημόσια ΚΤΕΟ, μετά τα ιδιωτικά. Η απόφαση είναι μάλιστα ήδη σε λειτουργία και θα έχει ισχύ ως τις 31 Μαρτίου, με σκοπό την προστασία των εργαζομένων και των πελατών, από τον κορωνοϊό.

Στα Δημόσια ΚΤΕΟ θα εξακολουθούν ωστόσο να διενεργούνται οι τεχνικοί έλεγχοι για τα φορτηγά και τα λεωφορεία που εκτελούν διεθνείς μεταφορές, καθώς και η έκδοση της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων (Κ.Ε.Κ.), που λαμβάνουν χώρα εντός της περιόδου από 16-3-2020 έως και 30-4-2020.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα έχει επιβληθεί προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των Ιδιωτικών Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Ι.Κ.Τ.Ε.Ο) στο σύνολο της Επικράτειας -πλην αυτών που διαθέτουν εγκεκριμένη –αδειοδοτημένη αυτόματη γραμμή τεχνικού ελέγχου βαρέων οχημάτων για τον τεχνικό έλεγχο φορτηγών και λεωφορείων αυτοκίνητων οχημάτων που εκτελούν διεθνείς μεταφορές, των οποίων ο τεχνικός έλεγχος εξακολουθεί να διενεργείται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Ενδεχόμενη παράταση του χρονικού διαστήματος που αναφέρεται στην απόφαση για τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ επισύρει αντίστοιχη παράταση απαγόρευσης λειτουργίας των Δημοσίων ΚΤΕΟ, προκειμένου να διασφαλίζονται συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού.

 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS