«Χρωστάω τη ζωή μου στους γιατρούς»: Τα πρώτα λόγια της 39χρονης που τη δάγκωσε οχιά στη Θεσσαλονίκη

«Χρωστάω τη ζωή μου στους γιατρούς»: Τα πρώτα λόγια της 39χρονης που τη δάγκωσε οχιά στη Θεσσαλονίκη

Η εθελόντρια της οργάνωσης «Δράση για την Άγρια Ζωή» κλήθηκε στο 30ό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης για να εγκλωβίσει το φίδι, όμως εκείνο τη δάγκωσε.

Η 39χρονη έπαθε αναφυλακτικό σοκ, καθώς το τσίμπημα της οχιάς προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Μετά από μέρες νοσηλείας, η Κωνσταντία διέφυγε τον κίνδυνο και επέστρεψε στο σπίτι της και στο παιδί της.

Η 39χρονη, μετά την περιπέτεια με την υγεία της, βρέθηκε στο Star και στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και μίλησε για το περιστατικό, τον εθελοντισμό και την αγάπη της για όλα τα ζώα.

Θεσσαλονίκη: «Χρωστάω τη ζωή μου στους γιατρούς», δηλώνει η 39χρονη που δαγκώθηκε από φίδι

«Δέχθηκα δάγκωμα από ένα ζώο. Αγαπώ όλα τα ζώα, έτσι έχω μάθει από την οικογένειά μου. Θυμάμαι πάντα τον πατέρα μου, με ένα τσουβάλι τροφή, να ταΐζει όλα τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά. Έχω έτσι μάθει, και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει» δήλωσε αρχικά η 39χρονη, ξεκαθαρίζοντας στη συνέχεια ότι δεν είναι ούτε ερπετολόγος, ούτε βιολόγος, αλλά εθελόντρια.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς, το ΕΚΑΒ, τον γιατρό που με διασωλήνωσε, τους γιατρούς στο Παπανικολάου, που παρά τις ελλείψεις που έχουν, δίνουν το 200% του εαυτού τους για να μας βοηθήσουν. Σε αυτούς τους ανθρώπους χρωστάω τη ζωή μου», πρόσθεσε και ζήτησε ενίσχυση του προσωπικού στο σύστημα Υγείας.

«Οι προσευχές και οι ευχές του κόσμου και των φίλων μου με γύρισαν πίσω»

Στη συνέχεια, η Κωνσταντία μίλησε για όσα θυμάται από την ημέρα που το φίδι τη δάγκωσε και παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή: «Ήταν 26 Μαΐου. Ένιωσα το γδαρσιματάκι, είπα το όνομά μου και από εκεί μετά τίποτα. Στις 2 Ιουνίου άνοιξα τα μάτια μου, έπειτα από τρεις προσπάθειες των γιατρών. Οι προσευχές και οι ευχές του κόσμου και των φίλων μου με γύρισαν πίσω».

Τέλος, η Κωνστανία έκανε έκκληση προς όλους τους πολίτες να κάνουν προληπτική ιατρική, ώστε να ξέρουν πώς να βοηθήσουν τους εαυτούς τους εάν αυτό χρειαστεί. Η ίδια, όπως είπε, δεν γνώριζε ότι είχε αλλεργία και κινδύνεψε η ζωή της: «Θα ήθελα να ζητήσω στον κόσμο να κάνει προληπτική ιατρική, για να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πώς να προφυλαχθεί. Να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας στην καθημερινή μας ζωή».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS