Ψάχνονται για θερμό επεισόδιο οι Τούρκοι – Νέο συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο από το Φαρμακονήσι

Ψάχνονται για θερμό επεισόδιο οι Τούρκοι – Νέο συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο από το Φαρμακονήσι

Τα «επικίνδυνα παιχνίδια» των Τούρκων στο Αιγαίο αποτυπώνονται για άλλη μία φορά σε βίντεο-ντοκουμέντο που έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας.

Όλα έγιναν τις πρωινές ώρες της 5ης Ιανουαρίου 2023 στο Φαρμακονήσι. Απρόκλητα μια τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Το LIVE NEWS παρουσιάζει και το βίντεο που τράβηξαν οι Τούρκοι. Σε αυτό δεν φαίνεται τίποτε απ' όσα προηγήθηκαν και δήθεν δείχνει απομάκρυνση ελληνικού σκάφους από τουρκικό, έχοντας μοντάρει τις προκλήσεις.

Οι εικόνες από το βίντεο δείχνουν καθαρά πόσο κοντά και με πόσο μεγάλη ταχύτητα πλησιάζει η τουρκική ακταιωρός το σκάφος του Λιμενικού, με κίνδυνο να το εμβολίσει.

Την ίδια ώρα, οι Έλληνες λιμενικοί βρίσκονται στην πρύμνη του σκάφους, είναι με τα όπλα στα χέρια και έτοιμοι να αντιδράσουν.

Οι Τούρκοι παραμένουν προκλητικοί έως τη στιγμή που πέφτουν τα πρώτα προειδοποιητικά πυρά. Μόνο τότε το τουρκικό σκάφος επιβραδύνει και ξεκινάει να απομακρύνεται.

Το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα είναι πάντα σε ετοιμότητα, καθώς τέτοιου είδους επεισόδια γίνονται συχνά. Μάλιστα, η Τουρκία για να προλάβει τις εξελίξεις διαστρεβλώνει τα γεγονότα, όπως και σε αυτό το περιστατικό, λέγοντας πως ακταιωρός της απομάκρυνε το ελληνικό σκάφος, επειδή «παρενοχλούσε τους Τούρκους ψαράδες».

Επιστολή Δένδια στην Ε.Ε.

Για τη χώρα μας, ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, απέστειλε επιστολή προς τον ύπατο εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ, τονίζοντας πως οι προκλήσεις αυξάνουν τις πιθανότητες «ατυχήματος», σε μία περίοδο που οι εντάσεις στο Αιγαίο είναι στο «κόκκινο» σε θάλασσα και αέρα.

Θέση πήρε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, θυμίζοντας στην Τουρκία πως η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να είναι σεβαστές και να προστατεύονται.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS