Εμβόλια -Ψαλτοπούλου: Στο τέλος όλοι θα κάνουμε και 3η δόση -Ποιοι θα προηγηθούν

Εμβόλια -Ψαλτοπούλου: Στο τέλος όλοι θα κάνουμε και 3η δόση -Ποιοι θα προηγηθούν

Όλοι οι πολίτες θα χρειαστεί να κάνουν 3η δόση του εμβολίου, σύμφωνα με την εκτίμηση της Θεοδώρας Ψαλτοπούλου.

«Ειδικά όσοι έχουν αναπνευστικά έχουν μεγάλο πρόβλημα να πεθάνουν ή να κολλήσουν, και τα άτομα που έχουν καρδιολογικό πρόβλημα θα νοσήσουν βαρύτερα και έχουν μεγάλο πρόβλημα να πεθάνουν από τον κορωνοϊό» είπε σχετικά με την 3η δόση στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι μπορεί να γίνει η 3η δόση και το αντιγριπικό εμβόλιο ακόμα και την ίδια μέρα χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η κ. Ψαλτοπούλου ανέφερε ότι η αναμνηστική δόση θα παρέχει μεγαλύτερη προστασία σε ανοσοκατεσταλμένους και ηλικιωμένους.

Θυμίζουμε ότι έχει ήδη ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού για υγειονομικούς και πολίτες άνω των 60 ετών.

«Η 3η δόση θα σώσει ζωές»
Η καθηγήτρια εξήγησε ότι η χορήγηση της 3ης δόσης θα είναι σωτήρια για όλο τον κόσμο. Ανέφερε ότι θα σώσει πολλές ζωές καθώς τα αντισώματα σε αρκετούς εμβολιασμένους πέφτουν γρήγορα.

Στη συνέχεια μίλησε και για όσους έχουν κάνει τις δυο δόσεις εμβολίου και μετά νόσησαν. Υποστήριξε ότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα χρειαστεί να κάνουν τρίτη δόση, καθώς η νόσηση υποβοηθά σημαντικά την αντισωματική απόκριση του οργανισμού.

«Τουλάχιστον ας περάσουν 6 μήνες από τη νόσηση για να δούμε τα αντισώματα αν χρειάζεται. Δεν μπορεί να σου κάνει κάτι κακό, αλλά μπορεί να μην είναι ακριβώς χρήσιμο» τόνισε στη συνέχεια.

Σύμφωνα όσα είπε η παθολόγος, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, το 95% όσων πεθαίνουν καθημερινά δεν έχουν κάνει ούτε μια δόση του εμβολίου.

hmc gif 300 600

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS