Πτώση Phantom- Ευστάθιος Τσιτλακίδης: Η τελευταία πράξη του δράματος - Το «ύστατο χαίρε» στον σμηναγό - Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκης στο Νευροκόπι

Πτώση Phantom- Ευστάθιος Τσιτλακίδης: Η τελευταία πράξη του δράματος - Το «ύστατο χαίρε» στον σμηναγό - Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκης στο Νευροκόπι

Η οικογένεια αποφάσισε να δώσει μπομπονιέρες, κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα


Μετά τον θρήνο της Ελλάδας για τον υποσμηναγό Μάριο - Μιχαήλ Τουρούτσικα, σειρά έχει σήμερα το «ύστατο χαίρε» στον σμηναγό και χειριστή του μοιραίου Phantom, Στάθη Τσιτλακίδη.

Η τελευταία πράξη της τραγωδίας με την πτώση του μοιραίου Phantom νότια της Ανδραβίδας θα γραφτεί με την κηδεία του σμηναγού στον Γρανίτη Δράμας. Η σορός θα βρίσκεται από τις 10 το πρωί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Το «παρών» θα δώσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριακος Μητσοτάκης, καθώς και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, η οικογένεια αποφάσισε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να δώσει μπομπονιέρες, κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα. Ο άτυχος πιλότος δεν πρόλαβε να προχωρήσει τη ζωή του, να παντρευτεί την αγαπημένη του, και να κάνουν οικογένεια.

Η οικογένεια του άτυχου πιλότου έχει κλειστεί ιδιαίτερα στον εαυτό της, καθώς το πένθος είναι βαρύ. Υπενθυμίζεται πως για την οικογένεια είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς ο θάνατος του 31χρονου σμηναγού διαπιστώθηκε μέσα από ενδείξεις και ευρήματα. Το κύριο μέρος της ατράκτου δεν έχει ακόμη ανασυρθεί.

Τριήμερο πένθος στο Νευροκόπι

Στο «ύστατο χαίρε» στον ήρωα σμηναγό θα βρεθούν όλοι οι κάτοικοι του Νευροκοπίου Δράμας αλλά και του χωριού Γρανίτης που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης. Το όνειρό του όπως λένε φίλοι και γνωστοί ήταν να γίνει πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και να υπερασπίζεται με το εθνόσημο τη χώρα του.

Ο Δήμος Νευροκοπίου με έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

  1. Τριημερο Δημοτικό Πένθος.

  2. Να παραβρεθεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία που θα πραγματοποιηθεί στην Κοινότητα του Γρανίτη στις 12 το μεσημέρι στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

  3. Να κατατεθεί ένα στεφάνι από τον Δήμαρχο Νευροκοπίου και το Δημοτικό συμβούλιο, ενώ στεφάνι θα καταθέσει και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γρανίτη.

  4. Οι υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11 το πρωί Παρασκευή.

  5. Να δοθεί το Επώνυμο του Σμηναγού είτε σε κεντρικό δρόμο της πόλης μας είτε σε μεγάλο Δημοτικό κτήριο.

  6. Οι σημαίες στον Δήμο να κυματίζουν μεσίστιες.

Όσο αφορά την λειτουργία των σχολείων αρμόδιο να αποφανθεί είναι το Υπουργείο Παιδείας για το λόγο που ζητήθηκε να παραμείνουν κλειστά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS