Πυρκαγιές σε Ρόδο, Αγρίνιο και Σουφλί: Προληπτική εκκένωση οικισμών - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Πυρκαγιές σε Ρόδο, Αγρίνιο και Σουφλί: Προληπτική εκκένωση οικισμών - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι μεγάλο μέρος του νησιού, εξαιτίας της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Καλαμώνας στη Ρόδο. Η μάχη για την κατάσβεση συνεχίζεται και οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση της Κοιλάδας των Πεταλούδων από επισκέπτες και προσωπικό. Επίσης, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα.

Εδώ και αρκετή ώρα επιχειρούν, εκτός από τα τρία ελικόπτερα και δυο αεροπλάνα καναντέρ καθώς και το ρωσικό Beriev-200. Επίσης, ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης με πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο.

Αγρίνιο: Εκκενώνονται προληπτικά δύο οικισμοί λόγω φωτιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Παραδείσι

Εντολή για την προληπτική εκκένωση των οικισμών Μπερμπάτι και Παραδείσι, δόθηκε από την Πυροσβεστική, λόγω πυρκαγιάς που καίει δασική έκταση στην περιοχή Παραδείσι, του Δήμου Αγρινίου.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.


Σουφλί: Φωτιά στην Κοτρωνιά - Εκκενώθηκε το χωριό

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι και στην περιοχή Κοτρωνιά του δήμου Σουφλίου.

Οι πυροσβεστικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς κοντά βρίσκονται η Δαδιά και το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμμης.

Στην περιοχή επιχειρούν τόσο επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις.

Στη μάχη της κατάσβεσης επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 24 οχήματα, 4 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η φωτιά που ξέσπασε στο χωριό Κοτρωνιά στο Σουφλί οδήγησε στην προληπτική εκκένωσή του. Από το χωριό έφυγαν έξι κάτοικοι οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο γειτονικό χωριό Δαδιά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS