Πυρκαγιές: Σωθήκαμε γιατί τα εναέρια μέσα ήταν ήδη εδώ για άλλες φωτιές, λέει ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας

Πυρκαγιές: Σωθήκαμε γιατί τα εναέρια μέσα ήταν ήδη εδώ για άλλες φωτιές, λέει ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας

Καρούτες και Παλαιοβαρβάσαινα βρίσκονταν ήδη αντιμέτωπες με τις φωτιές - Βελτιωμένη πλέον η εικόνα σε Πύργο και Αρχαία Ολυμπία.

 Αν δεν είχαν προηγηθεί χθες, πριν μια ώρα περίπου, οι δυο πυρκαγιές στις Καρούτες και στην Παλαιοβαρβάσαινα και δεν είχαμε τα εναερία μέσα στον αέρα, η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τον οικισμό της Αρχαίας Ολύμπιας, στην είσοδο της, σε μισή ώρα θα είχε φτάσει μέσα στο χωριό, στον αρχαιολογικό χώρο, νομίζω ότι αυτό μας έσωσε, επισήμανε την Κυριακή στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας «έδειξε» και πάλι σχέδιο εμπρησμού με τις δηλώσεις του λόγω των πολλαπλών μετώπων την ίδια ώρα.

«Η φωτιά ξεκίνησε δίπλα στο ίδιο σημείο, δίπλα στην Εθνική Οδό, όπως στις μεγάλες πυρκαγιές του 2007, μάλιστα δύο μέρες πριν είχαν εκδηλωθεί δύο πυρκαγιές στο ίδιο σημείο, οι οποίες είχαν ελεγχθεί πολύ γρήγορα» σημείωσε. Η φωτιά έχει σβήσει, αλλά χρειάζεται περιφρούρηση για τον κίνδυνο διάσπαρτων εστιών διευκρίνισε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Βελτιωμένη η εικόνα σε Πύργο και Αρχαία Ολυμπία

Βελτιωμένη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν οι φωτιές που ξέσπασαν χθες στις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα και Σαλμώνη του δήμου Πύργου καθώς και στην περιοχή Φαναράς του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Τα χειρότερα αποτράπηκαν και στην Ηλεία με το μέτωπο στη Παλαιοβαρβάσαινα να καίει το δάσος που αγωνιζόταν να αναγεννηθεί από τις φωτιές του 2021 και τις φλόγες να πλησιάζουν στα 800 μέτρα σπίτια σε τέσσερις οικισμούς. Το γεγονός ότι η φωτιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε τρία μέτωπα, τις περιοχές Παλιοβαρβάσαινα, Καρούτα και Φαναρά και πολύ κοντά στην Εθνική Οδό, οδήγησε την πυροσβεστική σε ενδείξεις εμπρησμού. Οι Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός 65χρονου από το χωριό Μουριά, ενώ στην περιοχή βρέθηκε και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

«Η φωτιά ξεκίνησε από το σημείο που πριν από τρεις ημέρες πάλι είχαμε την ίδια ώρα σχεδόν γύρω στις 1.30 πάλι απόπειρα εμπρησμού. Ευτυχώς δεν είχε δυνατούς ανέμους και την προλάβαμε», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Φώτης Κωσταριάς.

Στο σημείο επιχείρησαν 114 πυροσβέστες με 33 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 14 πυροσβεστών από τη Μάλτα, 7 Α/Φ και 2 Ε/Π, ενώ στις 14:00 εκδόθηκε μέσω του 112 μήνυμα για απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα προς Αρχαία Ολυμπία. Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής παρέμειναν στο σημείο και επιχειρούσαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ