Πυροβολισμοί στο Χαλάνδρι: Τα νεότερα για την υγεία του 68χρονου οφθαλμίατρου - Τη Δευτέρα απολογείται η δράστης

Πυροβολισμοί στο Χαλάνδρι: Τα νεότερα για την υγεία του 68χρονου οφθαλμίατρου - Τη Δευτέρα απολογείται η δράστης

Κρίσιμη αλλά σταθερή είναι η κατάσταση του 68χρονου οφθαλμίατρου που δέχθηκε ένοπλη επίθεση από την 49χρονη εικαστικό στο Χαλάνδρι την Πέμπτη 11/11, μπροστά στα μάτια της 12χρονης κόρης τους.

Ο 68χρονος που νοσηλεύεται από την περασμένη Πέμπτη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Γεννηματά, αν και αποσωληνώθηκε την Παρασκευή παραμένει στην εντατική.

Σύμφωνα με το MEGA, μετά το πολύωρο χειρουργείο έχουν αποκατασταθεί οι τραυματισμοί από τους πυροβολισμούς που δέχτηκε από την εικαστικό και αν όλα πάνε καλά θα βγει τη Δευτέρα.

Όπως δηλώνουν οι γιατροί, ο 68χρονος θα μπορούσε να χάσει τη ζωή του και κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, είτε κατά τη διάρκεια της χειρουργείου, ενώ θα περάσουν αρκετές ημέρες, ίσως και μια εβδομάδα για να μπορέσουν να πουν ότι διέφυγε τον κίνδυνο.

Μπροστά στα μάτια του παιδιού
Οι πυροβολισμοί και το σκηνικό του αίματος είχαν διαδραματιστεί μπροστά στα έντρομα μάτια της κόρης τους, η οποία όταν είδε τη βιολογική της μητέρα να πυροβολεί τον πατέρα της και να πέφτει αιμόφυρτος στο δρόμο, τον κρατούσε στην αγκαλιά της μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Για αυτό και το πρώτο πράγμα που ρώτησε ο 68χρονος πατέρας, όταν αποσωληνώθηκε, ήταν για το παιδί του.

Τριάντα εγκλήματα τέτοιου τύπου τα τελευταία χρόνια
Μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», τόνισε ότι «το έγκλημα στο Χαλάνδρι είναι μία από πολλές παρόμοιες υποθέσεις. Κάθε χρόνο έχουμε περίπου 18.000 διαζύγια. Υπάρχουν δικαστικές διενέξεις που κρατούν μέχρι και 15-20 χρόνια, μέχρι να ενηλικιωθούν τα παιδιά ή εξαντληθούν οικονομικά οι άνθρωποι από αυτές τις δίκες. Τέτοιου τύπου εγκλήματα έχουν σημειωθεί περίπου 30 τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την επιμέλεια του παιδιού».

«Οι αντιδικίες των ζευγαριών δεν είναι πάντα για το διαζύγιο αυτό καθαυτό, αλλά γίνονται κυρίως με την επιμέλεια ή την επικοινωνία κάποιου γονέα με το παιδί. Ίσως το ζήτημα της επιμέλειας της 12χρονης ήταν η αφορμή. Διατάζει ο εσαγγελέας τον αναγκαστικό εγκλεισμό, αλλά όταν αυτό τελειώνει κανείς δεν παρακολουθεί μετά τι συμβαίνει», σχολίασε από την πλευρά του ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για το όπλο
Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν πως προμηθεύτηκε το περίστροφο η κατηγορούμενη. Συγγενής της ωστόσο, μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA, υιοθετεί τη θέση της 49χρονης ότι το όπλο ανήκει στον 68χρονο γιατρό.

«Το όπλο είναι του γιατρού. Και στην πάλη επάνω επειδή αυτός της είχε πει μη με ενοχλείς, μη μου βγεις μπροστά, το έβγαλε ο ίδιος και στην πάλη επάνω πήγε να του πάρει το όπλο και εκπυρσοκρότησε και αυτοτραυματίστηκε. Μια κοπέλα τόσο όμορφη, τόσο εμφανίσιμη θα χαράμιζε τη ζωή της να πάει φυλακή;» αναρωτιέται η συγγενής της.

Η 49χρονη κατηγορεί τον γιατρό ότι της είχε στερήσει κάθε επαφή με την κόρη της.

«Στη μικρή λένε κακές κουβέντες για τη μητέρα της, την παρουσιάζουν σαν τέρας για να απομακρύνουν τη μικρή από τη μητέρα. Η ξαδέρφη μου λάτρευε απίστευτα την κόρη της. Για αυτό και τώρα έχει ξεφύγει, έχει ψυχολογικά προβλήματα επειδή της πήραν την κόρη. Η κόρη της ήταν η ζωή της», συμπληρώνει.

Η εικαστικός τη Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή μετά την προθεσμία που πήρε για να απολογηθεί.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS