Ρεβεγιόν στο σπίτι -Έρχονται πιο αυστηρά μέτρα

Ρεβεγιόν στο σπίτι -Έρχονται πιο αυστηρά μέτρα

Η εκτίναξη των ημερήσιων κρουσμάτων που σημειώθηκε χθες φέρνει νωρίτερα τα μέτρα για την πανδημία

Ουσιαστικά οδηγεί σε ένα πιο αυστηρό πλαίσιο, από αυτό που ανακοινώθηκε μόλις την Δευτέρα.

Η «έκρηξη» κρουσμάτων φέρνει... Ρεβεγιόν στο σπίτι

Από νωρίς το πρωί σήμαναν συναγερμό σε ειδικούς και κυβέρνηση τα στοιχεία που έφταναν από τον ΕΟΔΥ και έδειχναν ότι τα κρούσματα θα ξεπερνούσαν τις 20 χιλιάδες. Τα 21.657 που ανακοινώθηκαν τελικά, ανατρέπουν τον σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου και οδηγούν σε ρεβεγιόν στο... σπίτι.

Στις 9:30 η σύσκεψη Μητσοτάκη - Τσιόδρα, θα ακολουθήσουν οι εισηγήσεις των ειδικών

Η πρώτη αποτίμηση της κατάστασης θα γίνει στις 09:30 σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με την συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ γύρω στις 10:30 αναμένεται η πρώτη εκτίμηση για την πορεία των σημερινών κρουσμάτων. Ακολούθως, στις 12:00, θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών που θα κάνει και την τελική εισήγηση στην κυβέρνηση, η οποία θα λάβει και την τελική απόφαση.

Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί ως τώρα -Από Πέμπτη σε ισχύ

Τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου και όπως όλα δείχνουν θα εφαρμοστούν από το πρωί της Πέμπτης είναι τα εξής:

  • Οι χώροι διασκέδασης και η εστίαση θα λειτουργούν έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα χωρίς την παρουσία όρθιων. Παράλληλα επιβάλλεται όριο 6 ατόμων ανά τραπέζι.
  • Για τα γήπεδα αποφασίστηκε να λειτουργούν με πληρότητα στο 10% και με πλαφόν 1.000 θεατές. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.
  • Για τους εργαζόμενους εστίασης καθίσταται υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας ΚΝ95 όπως και σε σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ.
  • Επέκταση της τηλεργασίας σε ποσοστό της τάξης έως του 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
  • H επίσκεψη σε γηροκομεία και δομές υγείας θα γίνεται μόνο με αρνητικό pcr. Επίσης αυστηροποιείται το επισκεπτήριο σε νοσοκομεία και αποκλείονται οι ιατρικοί επισκέπτες.


Νέα αυστηρότερη δέσμη μέτρων στο τραπέζι -Τι εξετάζεται

Στο τραπέζι βρίσκεται ένα ακόμα πιο αυστηρό πλαίσιο μέτρων που προβλέπει την απαγόρευση της μουσικής στη εστίαση και την διασκέδαση, μέτρο που αν τελικά υιοθετηθεί, όπως είναι το πιθανότερο, θα οδηγήσει σε κλείσιμο των μπαρ, κλαμπ και νυχτερινών κέντρων.

Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει ουσιαστικά σε «κλείσιμο» τη νυχτερινή διασκέδαση, ενώ τα μέτρα σε πρώτη φάση θα έχουν ισχύ έως τις 16 Ιανουαρίου.

«Ξεκάθαρες σαφείς συστάσεις και οδηγίες για το ρεβεγιόν την πρωτοχρονιά και τις συγκεντρώσεις στα σπίτια καθώς και για την εστίαση και την διασκέδαση», προανήγγειλε μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δίνοντας το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων.

Γιατί όχι σε νέο lockdown

Από το Μέγαρο Μαξίμου αποκλείουν ένα γενικευμένο lockdown ή οποιοδήποτε περιορισμό στις μετακινήσεις των πολιτών. Σε ανάρτηση του στο facebook ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος τονίζει ότι «στη χώρα μας η τρέχουσα ημερήσια ιχνηλάτηση κρουσμάτων δείχνει ότι η συντριπτική τους πλειονότητα βρίσκεται στις ηλικίες 18 έως 40 ετών και σχετίζονται με χώρους διασκέδασης. Γι’ αυτό και απαιτούνται στοχευμένα μέτρα εκεί αντί για οριζόντια μέτρα παντού».

Τι σχεδιάζεται για τα σχολεία

Όσον αφορά τα σχολεία στόχος παραμένει η επαναλειτουργία τους στις 10 Ιανουαρίου, ωστόσο για πρώτη φορά η δυναμική της κατάστασης που διαμορφώνεται κάνει κυβερνητικά στελέχη να μιλούν για επαναξιολόγηση της κατάστασης την επόμενη εβδομάδα. Προς το παρόν, αυτό που συζητείται είναι να υπάρχει ένα εκτεταμένο testing στους μαθητές πριν γυρίσουν στα θρανία και την πιθανότητα αυτό να γίνει με pcr τεστ, χωρίς να έχει ληφθεί ακόμα κάποια απόφαση. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS