Ρόδος: Παρέμβαση Εισαγγελέα για τον ξυλοδαρμό της 13χρονης

Ρόδος: Παρέμβαση Εισαγγελέα για τον ξυλοδαρμό της 13χρονης

Παραγγελία για τη διενέργεια έρευνας αναφορικά με την άγρια συμπλοκή και τον ξυλοδαρμό 13χρονης μαθήτριας γυμνασίου στη Ρόδο, έδωσε η Εισαγγελέας Ανηλίκων Ρόδου.

Το περιστατικό που σημειώθηκε σε χωριό του νησιού, προκαλώντας σοκ, αποτροπιασμό αλλά και έντονο προβληματισμό.

Όπως αναφέρει η “Ροδιακή”, η αντίδραση της Εισαγγελικής λειτουργού ήταν άμεση και ήδη από τις προηγούμενες ημέρες, έχει παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την πλήρη και εις βάθος έρευνα της υπόθεσης, ενώ παράλληλα έχει ζητήσει να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Το περιστατικό αυτό, το οποίο δεν είναι – δυστυχώς- το μοναδικό στην περιοχή, θέτει ένα μεγάλο ζήτημα που θα πρέπει να απασχολήσει τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες και έχει να κάνει με τη νεανική παραβατικότητα.

Δυστυχώς οι καταστάσεις φαίνεται πως έχουν αλλάξει και ως εκ τούτου θα πρέπει ν’ αλλάξει και η αντιμετώπισή τους. Απαιτείται να γίνουν βήματα, όχι μόνο στο στάδιο της καταστολής αλλά κυρίως της πρόληψης τέτοιων θεμάτων, και η πολιτεία να σταθεί αρωγός προς την κατεύθυνση αυτή ξεκινώντας ίσως με την πρόσληψη παιδοψυχολόγου στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Η υπόθεση, που έχει πάρει πλέον τον δρόμο της δικαιοσύνης, έπειτα από μηνύσεις που κατατέθηκαν, σημειώθηκε σε μεγάλο χωριό της ανατολικής πλευράς του νησιού μας ανάμεσα σε τρεις μαθήτριες: Μία 13χρονη, μαθήτρια πρώτης γυμνασίου και άλλες δύο αδελφές 15 ετών, μαθήτριες επίσης στο ίδιο σχολείο.

Το επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της 15ης Σεπτεμβρίου 2023, εκτός του σχολικού συγκροτήματος όπου φοιτούσαν και οι τρεις ανήλικες μαθήτριες και συγκεκριμένα σε εκδήλωση ελληνικής βραδιάς που είχε διοργανωθεί.

Εκεί ενεπλάκησαν η 13χρονη με την μία 15χρονη, ενώ στη συνέχεια, όπως προκύπτει από τα βίντεο, στον καυγά ενεπλάκη και η δεύτερη αδελφή πιθανότητα για να τις ξεχωρίσει.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, φαίνεται η άγρια συμπλοκή των τριών μαθητριών με γροθιές και κλωτσιές στο πρόσωπο και στο κεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Ροδιακής” είχαν προηγηθεί απανωτά φραστικά επεισόδια τις προηγούμενες μέρες μέσα στο Γυμνάσιο που φοιτούν τα κορίτσια, γεγονός που είχε δυναμιτίσει το κλίμα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ