Ρόδος: Στον εισαγγελέα σήμερα η υπόθεση για το σερβίρισμα στη θάλασσα - Τι λένε οι εργαζόμενοι

Ρόδος: Στον εισαγγελέα σήμερα η υπόθεση για το σερβίρισμα στη θάλασσα - Τι λένε οι εργαζόμενοι

Στοιχεία για το περιστατικό με τον σερβιτόρο σε beach bar στη Ρόδο θα κατατεθούν σήμερα στον εισαγγελέα. Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, φαίνεται ο σερβιτόρος μέσα στη θάλασσα να εξυπηρετεί πελάτες που βρίσκονται πάνω σε πλατφόρμα, που σύμφωνα με το Λιμενικό η κατασκευή της είναι παράνομη.

«Δεν έχουμε πρόβλημα με τον εργοδότη»

Ωστόσο, με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση δηλώνουν ότι δεν έχουν πρόβλημα με τον εργοδότη, ούτε με τις συνθήκες εργασίας. Οι συνάδελφοι του σερβιτόρου αναφέρουν στην ανακοίνωση ότι «ο ντόρος που έχει προκληθεί, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

«Θεωρούμε ότι ήταν ακραίο όλο αυτό που συνέβη και αισθανθήκαμε ότι δεν μας αντιπροσωπεύει. Γνωρίζουμε ποιες είναι οι αρμόδιες αρχές για να αποταθούμε αν χρειαστεί. Αυτό που βγήκε προς τα έξω το τελευταίο 24ωρο ως κλίμα που επικρατεί στην εργασία μας, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι συνθήκες εργασίας μας δεν είναι συνθήκες “μεσαίωνα”, ούτε υφιστάμεθα “βασανιστήρια, όπως ειπώθηκε», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πρόστιμο στην επιχείρηση

Κατόπιν ελέγχου, το Λιμενικό Σώμα επέβαλε υψηλό διοικητικό πρόστιμο για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου για τις ξύλινες πλατφόρμες πάνω στις οποίες είχαν τοποθετηθεί ξαπλώστρες για τους πελάτες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, είχαν διαπιστωθεί ανάλογες παραβάσεις στην ίδια επιχείρηση σε ελέγχους που έγιναν στις 16 Μαΐου και στις 21 Ιουνίου, όπου σχηματίστηκαν δικογραφίες μετά την επιβολή διοικητικών προστίμων.

Νομοθετική πρωτοβουλία

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε πως το περιστατικό έγινε με τη συναίνεση του εργαζόμενου που το έκανε με δική του πρωτοβουλία.

«Η επιθεώρηση εργασίας έκανε ενδελεχή έλεγχο στην επιχείρηση και δεν διαπιστώθηκε καμία απολύτως παράβαση, η συγκεκριμένη εικόνα που είδαμε έγινε με τη συναίνεση του εργαζόμενου που το έκανε μάλιστα με δική του πρωτοβουλία. Θα ζητήσω να συναντήσω τους υπευθύνους των εργαζομένων του συλλόγου τους για να δούμε αν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε κάποια νομοθετική πρωτοβουλία», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο σερβιτόρος και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης σημειώνουν πως δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό και ότι αυτό αποφέρει γενναιόδωρα φιλοδωρήματα στους εργαζομένους.

Εν τω μεταξύ, μια άλλη καταγγελία έφτασε στο εργατικό κέντρο της Ρόδου. Σερβιτόρος φέρεται να ξυλοκοπήθηκε από μπράβους επειδή αρνήθηκε να εγκαταλείψει την επιχείρηση που εργαζόταν και να πάει σε άλλο εργοδότη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ