Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ Sophia δεν είδε το σκαλοπάτι και έπεσε [βίντεο]

Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ Sophia δεν είδε το σκαλοπάτι και έπεσε [βίντεο]

Ατύχημα είχε το ρομπότ Sophia που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της έκθεσης Beyond.

Σε βίντεο, που αναρτήθηκε στα social media και αναδημοσίευσε το voria.gr, το ρομπότ φαίνεται να πέφτει από σκαλοπάτι, ενώ κόσμος στεκόταν να το θαυμάσει.

Βίντεο: Η πτώση του ρομπότ Sophia

Ποιο είναι το ρομπότ Sophia

Η Sophia είναι το πρώτο «κοινωνικό ρομπότ», αφού μπορεί να μιμηθεί την κοινωνική συμπεριφορά και να προκαλέσει συναισθήματα στους ανθρώπους. Μέσω της τεχνολογίας αιχμής που τη χαρακτηρίζει, μαθαίνει διαρκώς από την επαφή της με τους ανθρώπους, μπορεί να μιμείται χειρονομίες, ενώ διαθέτει περισσότερες από 60 εκφράσεις προσώπου, από χαμόγελα μέχρι γκριμάτσες.

Μάλιστα, η Sophia, που μιλά 20 γλώσσες, γνωρίζει πότε πρέπει να χρησιμοποιήσει τις κατάλληλες εκφράσεις, χωρίς να έχει προγραμματιστεί, επιδεικνύοντας τη δυνατότητά της να μαθαίνει όσο συνεχίζει να αναπτύσσεται. Είναι χαρακτηριστικό πως βελτιώνει την αλληλεπίδρασή της μέσα από κάθε λάθος που κάνει, καθώς ο εγκέφαλός της είναι μια προηγμένη τεχνολογική πλατφόρμα βασισμένη στην Τεχνητή Νοημοσύνη, που της επιτρέπει να εξελίσσεται μέσω της εμπειρίας. Επίσης, είναι σε θέση να απαντά σε ορισμένες ερωτήσεις και να κάνει απλές συζητήσεις για προκαθορισμένα θέματα (π.χ. για τον καιρό).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ