Ρούλα Πισπιρίγκου: Κατάθεση-φωτιά στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Κατάθεση-φωτιά στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν χθες μέσα στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου συνεχίζεται η δίκη για τη φερόμενη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, ο Αλέξης Κούγιας με τη διευθύντρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου, Κατερίνα Τριάντου.


Η παιδίατρος του νοσοκομείου Πατρών δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν δίστασε να επιρρίψει ευθύνες στη γιατρό για το θάνατο του μικρού κοριτσιού.

Η μάρτυρας περιέγραψε, κατά τη χθεσινή διαδικασία, τον αγώνα που έδωσαν οι γιατροί του Καραμανδάνειου προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπήρχε πρόβλημα στην υγεία της μικρής Τζωρτζίνας, καθώς γνώριζαν πως λίγες ημέρες πριν είχε φύγει από τη ζωή, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, η μόλις έξι μηνών αδελφή της Ίριδα, ενώ δύο χρόνια πριν είχε χαθεί και η άλλη αδελφή της, η Μαλένα. Η κ. Τριάντου ήταν συγκλονιστική όταν αφηγήθηκε την αντίδραση των συναδέλφων της μόλις πληροφορήθηκαν ότι τελικά και το τρίτο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη είχε αφήσει την τελευταία του πνοή, χωρίς ουδείς να καταλάβει την αιτία.

«Κοιτούσαμε ο ένας τον άλλο, αναρωτιόμασταν “γιατί, τι έγινε;” Δεν είχε κανείς να πει τίποτα. Σηκωθήκαμε όλοι με έναν κόμπο στο στομάχι και πήγαμε στις δουλειές μας» κατέθεσε στο δικαστήριο, ενώ πρόσθεσε πως η κλινική εικόνα της 9χρονης ήταν καλή και τίποτα δεν προμήνυε ότι θα πάθαινε ανακοπή.

Οι γιατροί του Καραμανδάνειου ήταν σοκαρισμένοι, όπως είπε. «Δεν πεθαίνει έτσι ένας άνθρωπος… Πρέπει να έχεις κάτι για να πεθάνεις… Υπάρχει κάποια αιτία που οδηγείται εκεί ο άνθρωπος. Στη μικρή, τουλάχιστον μέχρι τις 9 Απριλίου 2021, δεν υπήρχε καμία αιτία» υποστήριξε η ίδια και, μέρα μέρα, περιέγραψε πώς εξελίχθηκε η νοσηλεία της 9χρονης από τη στιγμή που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από την κατηγορούμενη σήμερα μητέρα της, η οποία μίλησε στους γιατρούς για επεισόδια σπασμών.

«Όταν με ενημέρωσαν, μου είπαν ότι πριν δεκαπέντε ημέρες η μάνα είχε φέρει νεκρό και ένα ακόμη αδελφάκι, ενώ είχε ένα ακόμη αδελφάκι, που στο πλαίσιο λευχαιμίας πέθανε» είπε η μάρτυρας και πρόσθεσε πως γι’ αυτόν το λόγο ζήτησε να υποβληθεί η Τζωρτζίνα σε σειρά εξετάσεων, μεταξύ των οποίων και καρδιολογικές, οι οποίες τελικά δεν έγιναν, καθώς το κοριτσάκι είχε εξεταστεί πρόσφατα από παιδοκαρδιολόγο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ