Κορωναϊός: Οι έξι περιοχές που προβληματίζουν τους ειδικούς - Στα ύψη το Rt σε Πάρο, Μύκονο, Τήνο και Ρέθυμνο

Κορωναϊός: Οι έξι περιοχές που προβληματίζουν τους ειδικούς - Στα ύψη το Rt σε Πάρο, Μύκονο, Τήνο και Ρέθυμνο

Σε 2.874 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κοροναϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, επιβεβαιώνοντας την μεγάλη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα, ενώ ανησυχία προκαλεί η αύξηση των θανάτων λόγω της Covid19.

Την ίδια στιγμή, ανησυχία προκαλεί ο δείκτης μεταδοτικότητας (Rt) στην επικράτεια που αγγίζει το 1.16, ενώ προβληματισμό προκαλούν τα δεδομένα σχετικά με την εβδομάδα 19 Ιουλίου-25 Ιουλίου, καθώς το ποσοστό θετικότητας ήταν 3.26% σε σύνολο 540.283 εργαστηριακών ελέγχων και 0.79% σε σύνολο 894.838 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.

Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.46%.

Οι περιοχές που προβληματίζουν: Στα ύψη το Rt

Συγκεκριμένα, στα ύψη βρίσκεται η θετικότητα στην Πάρο, όπου φτάνει το 5,51%, στη Μύκονο, που φτάνει το 4,27%, στην Τήνο, που αγγίζει το 4,20%, και στο Ρέθυμνο με 3,76%.

Την ίδια ώρα, στο «κόκκινο» βρίσκεται η περιφερειακή ενότητα Νήσων (τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα) με σύνολο θετικότητας 2,64%, αλλά και η Νάξος με 2,48%.
ρτ
Που εντοπίζονται τα 2.874 κρούσματα

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων.

Την ίδια στιγμή, «πονοκέφαλο» στους ειδικούς προκαλούν αρκετές ακόμα περιοχές της Ελλάδας. Ειδικότερα, η Αττική έχει πολύ λιγότερα από τα μισά κρούσματα του κοροναϊού, με το Λεκανοπέδιο να καταγράφει 993 μολύνσεις.

Έντονη ανησυχία προκαλεί και η Θεσσαλονίκη, η οποία «δίνει» 308. Σταθερά στο «κόκκινο» βρίσκεται η Κρήτη, με το Ηράκλειο να καταγράφει 123 κρούσματα, το Ρέθυμνο 53 και τα Χανιά 88. Ακόμα, 65 κρούσματα καταγράφει η Αχαΐα, 56 η Κοζάνη, 50 η Κορινθία και 71 η Ρόδος. Τέλος, 186 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ