Σαϊντού Καμαρά: Συνάντηση με τον υποδιοικητή της υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης

Σαϊντού Καμαρά: Συνάντηση με τον υποδιοικητή της υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης

Συνάντηση με τον υποδιοικητή της υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Σπύρο Χαγκαμπιμάνα, είχε σήμερα ο μαθητής από τη Γουινέα, Σαϊντού Καμαρά, καθώς εκδικάζεται σήμερα η προσφυγή του σε δεύτερο βαθμό για τη χορήγηση ασύλου.

Ο Σπύρος Χαγκαμπιμάνα κάλεσε τον Σαϊντού Καμαρά στο γραφείο του στο κτίριο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικης, καθώς ο νεαρός μαθητής, βρισκόταν εκεί για την εκδίκαση της υπόθεσής του και είχαν μια σύντομη συζήτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σπύρος Χαγκαμπιμάνα, υποδιοικητής υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης είναι απόφοιτος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Είναι άριστος γνώστης της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας. Επίσης, μιλά τα Σουαχίλι και τα Κιρούντι ως μητρικές του γλώσσες. Από το 1997 ως το 2005, εργάστηκε στη Βιβλιοθήκη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ παράλληλα σπούδαζε στο νομικό τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήρε μέρος σε ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ μέχρι τον Ιούνιο του 2015 και απέκτησε μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση και αντιμετώπιση κρίσεων.

Η ενεργός στάση του στην υπεράσπιση του συντάγματος στο Μπουρουντί, το οποίο παραβιάσθηκε από τον πρόεδρο της χώρας, ήταν αιτία να συλληφθεί και να υποστεί βασανιστήρια. Απελευθερώθηκε το Φεβρουάριο του 2016 μετά από διπλωματικές πιέσεις προς το καθεστώς του Μπουρούντι, από την Ελληνική Πολιτεία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΟΗΕ. Από τότε ξεκίνησε ένα μαραθώνιο αγώνα για να καταγγείλει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπουρουντί. Το Φεβρουάριο του 2020 διορίστηκε σύμβουλος στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, θέση που διατήρησε μέχρι τις αρχές Μαρτίου, ενώ με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ορίστηκε Υποδιοικητής στην Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΥΠ.Υ.Τ), τον Μάρτιο του 2020.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS