Σαρηγιάννης: 4.000-5.000 κρούσματα κορωνοϊού μέχρι τέλος Αυγούστου αν δεν πάρουμε μέτρα

Σαρηγιάννης: 4.000-5.000 κρούσματα κορωνοϊού μέχρι τέλος Αυγούστου αν δεν πάρουμε μέτρα

Ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάζεται η ομάδα του μέχρι το τέλος της βδομάδας θα δούμε σημαντική αύξηση στα κρούσματα που φαίνεται να συνεχίζει μέχρι τέλος του Αυγούστου.

Αν πάρουμε μέτρα αυτό μπορεί να αλλάξει, αλλά αν συνεχίσουμε να μην έχουμε μέτρα αυτό μπορεί να οδηγήσει σε 4.000-5.000 κρούσματα μέχρι τέλος Αυγούστου τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Όπως εξήγησε αυτή την στιγμή ο ρυθμός μετάδοσης είναι 1, 02 πολύ κοντά στο 1 που είναι η σταθερότητα και αυτός ο αριθμός θα ανεβεί στο 1,25 που είναι μια σημαντική αύξηση.

Παράλληλα, ο παιδίατρος, Μάριος Ανδρέου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τον εμβολιασμό των παιδιών ανέφερε πως αν εμφανιστεί η μετάλλαξη Δέλτα σε μια τάξη θα κολλήσουν όλα τα παιδιά και αυτά θα γυρίσουν στα σπίτια τους και θα κολλήσει το 30% των ανεμβολίαστων ενηλίκων και τότε το ΕΣΥ θα δεχτεί πίεση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS