Σε δίκη παραπέμπεται ο Πέτρος Φιλιππίδης για έναν βιασμό και δύο απόπειρες

Σε δίκη παραπέμπεται ο Πέτρος Φιλιππίδης για έναν βιασμό και δύο απόπειρες

Την παραπομπή του Πέτρου Φιλιππίδη στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αποφάσισε με βούλευμα το συμβούλιο πλημμελειοδικών. Ο ηθοποιός, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης θα δικαστεί για τα αδικήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστές στο βούλευμά τους ακολούθησαν την εισαγγελική πρόταση περί παραπομπής, στην οποία μεταξύ άλλων αναφερόταν ότι «τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ τους, ούτε να υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου να αποκτήσουν δημοσιότητα καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά σε βάρος τριών γυναικών. Η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε το καμαρίνι του για να προβεί -όπως καταγγέλλεται- σε ασελγείς πράξεις.

Οι καταγγελίες

Όπως έχει καταθέσει η πρώτη καταγγέλουσα, το 2008 είχε πάει να συναντήσει τον Πέτρο Φιλιππίδη στο θέατρο στο πλαίσιο μιας ενδεχόμενης επαγγελματικής διαδικασίας. Εκείνος την κάλεσε στο καμαρίνι του και την εξανάγκασε να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις που, σύμφωνα με την εισαγγελία, στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού.

Η δεύτερη καταγγέλλουσα έχει καταθέσει ότι το 2010 συνάντησε στο θέατρο για τις ανάγκες ενός ρόλου τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος την οδήγησε στο καμαρίνι του και της επιτέθηκε σεξουαλικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ