Σε εξέλιξη για τρίτη ημέρα η πυρκαγιά στα Χανιά
zarpanews.gr

Σε εξέλιξη για τρίτη ημέρα η πυρκαγιά στα Χανιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται για τρίτη ημέρα η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο νοτιοδυτικό τμήμα του δήμου Κανδάνου -Σελίνου, καίγοντας χορτολιβαδική, δασική και αγροτική έκταση.


Υπενθυμίζεται πως η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο και αναζωπυρώθηκε χθες λόγω των ισχυρών ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, μετά την ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών, το πρωί της Παρασκευής, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν, περίπου, 90 άνδρες της πυροσβεστικής, με τον ανάλογο αριθμό οχημάτων, καθώς και 70 άτομα από το Πεζοπόρο Τμήμα του Σώματος. Ήδη, εναέρια μέσα βρίσκονταν στη μάχη, πραγματοποιώντας ρίψεις από αέρος, ενώ στο έργο της πυροσβεστικής συμβάλλουν και οχήματα του Δήμου Καντάνου Σελίνου και των οικείων Δήμων.

Το κύριο μέτωπο της φωτιάς εξελίσσεται στην περιοχή κοντά στο Κεδρόδασος και στο σημείο επιχειρούν εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις. Να σημειωθεί ότι χθες πραγματοποιήθηκε εκκένωση οικισμών για προληπτικούς λόγους ενώ απομακρύνθηκαν παραθεριστές που βρίσκονταν στην παραλία του Κεδρόδασους καθώς και κάτοικοι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ