Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ηλεία: Τρεις οι τραυματίες πυροσβέστες - Μήνυμα 112 για εκκένωση του οικισμού Πηγάδι

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ηλεία: Τρεις οι τραυματίες πυροσβέστες - Μήνυμα 112 για εκκένωση του οικισμού Πηγάδι

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στα Άγναντα στη Ηλείαπου εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε αγροτοδασική έκταση, ενώ οι φλόγες έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια του ορεινού οικισμού. Ηδη, έχουν καεί ήδη πολλά στρέμματα με καλλιέργειες και αγροτικές εκτάσεις.

Στην περιοχή Αγνάντα Ηλείας επιχειρούν 115 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρο, 36 οχήματα, έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά είναι αρκετά δύσκολη, ωστόσο είναι θετικό ότι το δάσος στα ανατολικά, νοτιοανατολικά είναι δρυς και όχι πεύκο.

Λίγο πριν τις 18:00, δόθηκε εντολή από το 112 για εκκένωση του οικισμού Πηγάδι, στο Τραγανό.

Τρεις τραυματίες πυροσβέστες

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από τον πυροσβέστη που μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας τραυματίστηκε και δεύτερος στο κεφάλι όταν δέχθηκε μεγάλο όγκο νερού από τις ρίψεις και για λίγο έχασε τις αισθήσεις του.

Ο τρίτος πυροσβέστης ο οποίος ήταν οδηγός οχήματος ένιωσε αδιαθεσία και έχασε επίσης τις αισθήσεις του. Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επανήλθε. 

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ οι κάτοικοι είναι πολύ ανήσυχοι εξαιτίας του ότι οι φλόγες είναι πολύ κοντά στα σπίτια τους, και προσπαθούν να βοηθήσουν στην επιχείρηση κατάσβεσης, με όποιον τρόπο μπορούν.

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική έδωσε στη δημοσιότητα νεότερα στοιχεία, χαρακτηρίζοντας τη φωτιά αρκετά δύσκολη και είναι σε εξέλιξη μεγάλη κινητοποίηση από επίγειες και εναέριες δυνάμεις. 

Στην περιοχή Αγνάντα Ηλείας επιχειρούν 115 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρο, 36 οχήματα, έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τοπικά μέσα, η φωτιά κατευθύνεται προς τους οικισμούς της Ροδιάς και του Λουκά.

Στο Τραγανό, το δεύτερο πύρινο μέτωπο, επιχειρούν 38 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρο, 14 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Το τρίτο μέτωπο είναι στη Ροβιάτα, με δύο οχήματα να βρίσκονται στο σημείο. Ωστόσο η πυρκαγιά είναι μικρής έκτασης.

Κρίθηκε απαραίτητη η απομάκρυνση κατοίκων στα Άγναντα

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας, Βαγγέλης Χριστοφόρου, έκανε γνωστό πως κρίθηκε απαραίτητη η απομάκρυνση κατοίκων από τα Άγναντα, με λεωφορείο του δήμου, ενώ το ίδιο ίσως συμβεί και με τους κατοίκους του Λουκά, όπου χτυπούν οι καμπάνες του χωριού. 

Στο νοσοκομείο τραυματίας πυροσβέστης

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Ο τραυματισμένος πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», καθώς έχει υποστεί εγκαύματα από την πυρκαγιά. 

Όπως αναφέρει το patrisnews.gr, η φωτιά καίει δασική και χορτολιβαδική έκταση, βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό, ενώ η πυροσβεστική σημειώνει πως δεν απειλούνται σπίτια.

 

Ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας, Βαγγέλης Χριστοφόρου, σημείωσε πως ζητήθηκε λεωφορείο για να απομακρυνθούν κάτοικοι του χωριού που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ