Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κέρκυρα - Super Puma επιχειρούν για απεγκλωβισμό πολιτών

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κέρκυρα - Super Puma επιχειρούν για απεγκλωβισμό πολιτών

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε η Κέρκυρα, λόγω της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει το νησί, με τον «Μπάλλο» να προκαλεί πλήθος προβλημάτων.

Την ίδια ώρα, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ελικόπτερο Super Puma έφτασε στην Μεσογγή για να συνδράμει σε επιχειρήσεις εκκενώσεως. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Νότια Κέρκυρας Κ. Λέσση δεν χρειάστηκε να παρέμβει. Στο σημείο παραμένουν η Πυροσβεστική, η πολιτική προστασία αλλά και άντρες της ΕΜΑΚ.

Την είδηση περί κατάστασης έκτακτης ανάγκης του νησιού επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς. Την ίδια ώρα λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών κλειστές θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή, όλες οι σχολικές βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο το νησί.

Οι εικόνες από την Κέρκυρα είναι πρωτοφανείς. Αυτοκίνητα βυθισμένα στο νερό, σπίτια πλημμυρισμένα μέχρι τη στέγη. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Στυλιανίδης, ανέφερε ότι υπερχείλισε το ρέμα στην περιοχή Μωραΐτικα και οι δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος βρίσκονται σε επιφυλακή. «Έχει επιστρατευθεί ελικόπτερο των Ειδικών Δυνάμεων για τη διάσωση πολίτη από ταράτσα», είπε ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Μεταξύ άλλων, στην Κέρκυρα επιχειρεί ερπυστριοφόρο όχημα του πυροσβεστικού σώματος και έχει ειδοποιηθεί και το Λιμενικό για έλεγχο στην παραλιακή ζώνη, στο σημείο όπου παρατηρείται το πρόβλημα.

Οπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας, «λόγω των υφιστάμενων καιρικών συνθηκών και κατολισθήσεων που έχουν προκληθεί, έχει διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων και στην επαρχιακή οδό Αγίων Δέκα προς Σταυρό, ενώ νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Γύρου Αχιλλείου και Επαρχιακή Οδό Κέρκυρας-Λευκίμμης, από την περιοχή Πέραμα ως την περιοχή Μπενίτσες. Η κυκλοφορία διεξάγεται με εκτροπές οχημάτων στην περιοχή Βρυώνη για όσους κατευθύνονται προς νότια Κέρκυρα και στη Μεσογγή για όσους κινούνται προς την κεντρική Κέρκυρα».

Προβλήματα στο περιφερειακό οδικό δίκτυο σημειώνονται και στην περιοχή Κυνοπιαστών στη Μέση Κέρκυρα. Εξαιτίας του όγκου του νερού και της χαμηλής ορατότητας, παρασύρθηκε ΙΧ αυτοκίνητο και έπεσε σε τάφρο στην περιοχή Τρία Γεφύρια, έξω από την πόλη, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν οι επιβάτες του. Την ίδια ώρα κατέρρευσε τμήμα τοιχίου που περικλείει τον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο, στην καρδιά της πόλης, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί, καθώς το γήπεδο ήταν άδειο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS