Σε ποιες ηλικίες έχουν μειωθεί σχεδόν στο μισό τα αντισώματα από τον εμβολιασμό

Σε ποιες ηλικίες έχουν μειωθεί σχεδόν στο μισό τα αντισώματα από τον εμβολιασμό

Ξεκινάει από σήμερα την λειτουργία της η πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν οι άνω των 60, αλλά και οι ευπαθείς ομάδες να κλείνουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου. Είναι άλλωστε μεγάλο το μέρος του πληθυσμού που όσο περνούν οι μήνες χάνουν την δύναμη της ανοσίας που προσφέρει το εμβόλιο. Σχεδόν στο μισό έχουν μειωθεί οι τίτλοι αντισωμάτων άνω των 60 ετών σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Φαρμακολογίας και Κλινικής Φαρμακολογίας Γιώργο Παπαζήση.

Όπως εξήγησε ο ίδιος τα αποτελέσματα εξαμήνου της έρευνας που «τρέχει» το ΑΠΘ μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι σε αυτά τα άτομα χρειάζεται μία τρίτη δόση εμβολίου μετά τους έξι μήνες.

Την ίδια ώρα ο τίτλος των αντισωμάτων των υγειονομικών έχει μειωθεί σημαντικά παραμένει ωστόσο ένας τίτλος περίπου στο 1.000 που μπορεί να παρέχει ένα ποσοστό προστασίας. «Να βάλουμε ερωτηματικό για τους υγειονομικούς. Μέσα στο εννεάμηνο να γίνει και τρίτη δόση και σε αυτούς. Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε σχετικά προστατευμένοι», είπε στο Open και πρόσθεσε:

Σε αυτό το δείγμα όλοι οι υγειονομικοί που είχαν νοσήσει είχαν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις. Σε αυτούς είδαμε ότι η ανοσία είναι μακροχρόνια.

Ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων
Φόβους για τη διασπορά ιού μία μέρα μετά το πρώτο κουδούνι εξέφρασε από την πλευρά της η Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού.

«Είναι στοίχημα το τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες. Φοβάμαι ότι δεν θα είναι τα ίδια πράγματα μέσα Οκτωβρίου. Οι γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά να φορούν συνέχεια τις μάσκες, οι χώροι να αερίζονται. Το ποσοστό των παιδιών που θα αρχίσουν να μεταδίδουν τη νόσο θα είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι τώρα» πρόσθεσε η κ. Λινού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS