Σε ύφεση η φωτιά στην Κέρκυρα - Καλύτερη η εικόνα σε Κορινθία και Αμαλιάδα

Σε ύφεση η φωτιά στην Κέρκυρα - Καλύτερη η εικόνα σε Κορινθία και Αμαλιάδα

Σε ύφεση βρίσκεται από τα ξημερώματα της Δευτέρας η φωτιά στην Κέρκυρα, ενώ την ίδια στιγμή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.

Απογειώθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα για να συνδράμουν στη κατάσβεση των πυρκαγιών.

Καλύτερη η εικόνα στην Κορινθία

Στις 17:00 το μεσημέρι της Κυριακής, ξέσπασε μεγάλη φωτιά στο Κατακάλι Κορινθίας, κοντά στην παλαιά Εθνική Οδό Ισθμού – Επιδαύρου, ενώ οι δυνάμεις στο σημείο ενισχύθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthos tv, η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη ενώ δεν υπάρχει αυτή την ώρα ενεργό μέτωπο.

Νωρίτερα την Κυριακή, ένας πυροσβέστης έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Παράλληλα, σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κορινθίας, ενώ με εντολή Αρχηγού ΠΣ, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) μετέβησαν στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος οι φλόγες έκαιγαν πυκνό δάσος νότια του χωριού. Αν και δεν απειλείται, δόθηκε προληπτικά εντολή εκκένωσης της κατασκήνωσης The Ranch. Τα 403 παιδιά και οι εργαζόμενοι (περίπου 50-60), που ήταν στην κατασκήνωση, μεταφέρθηκαν στο δημοτικό σχολείο Σοφικού.

Σε ύφεση η φωτιά στην Κέρκυρα - Μήνυμα 112 για εκκένωση οικισμού

Η φωτιά στη Κέρκυρα είναι σε ύφεση από τις 02:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την πυροσβεστική. Ωστόσο, συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.

Η φωτιά στην Κέρκυρα ξέσπασε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Κουραμαδίτικα.

Η φωτιά καίει περιοχή εν μέρει δασική έκταση και εν μέρει χορτολιβαδική με χαμηλή βλάστηση. Oι φλόγες έφτασαν μέχρι και τις αυλές σε διάσπαρτες κατοικίες που υπάρχουν στην περιοχή, αλλά δεν έχει υπάρξει κάποια αναφορά ότι κινδυνεύουν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στις 19:49, δόθηκε μέσω 112 εντολή εκκένωσης του οικισμού Βασιλικά, των οποίων οι κάτοικοι καλούνται να κινηθούν σε ασφαλές μέρος προς Κεφαλόβρυσο.

Καλύτερη η εικόνα στην Αμαλιάδα

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε δασική - γεωργική έκταση στην Ανάληψη Αμαλιάδας.

Για την κατάσβεση της κινητοποιήθηκαν 71 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική προς το παρόν η πυρκαγιά δεν απειλεί οικισμό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS