Σεισμός 4,2 Ρίχτερ κοντά στις Αλκυονίδες -Εγινε αισθητός και στην Αθήνα

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ κοντά στις Αλκυονίδες -Εγινε αισθητός και στην Αθήνα

Σεισμός της τάξεως των 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το πρωί σε θαλάσσια περιοχή κοντά στις Αλκυονίδες Νήσους, στον Κορινθιακό Κόλπο.

O σεισμός, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, σημειώθηκε στις 6 ακριβώς το πρωί, σε θαλάσσια περιοχή στον Κορινθιακό Κόλπο, με επίκεντρο 26 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Θήβας, κοντά στην περιοχή της Ψάθας.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός και σε περιοχές της Αθήνας.

Λέκκας: Ο σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Κόρινθο δεν είναι ανησυχητικός

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε για τον σεισμό μεγέθους 4,2 Ρίχτερ που ταρακούνησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής και την Αττική ο καθηγητής γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο σεισμός, πραγματοποιήθηκε 30 χιλιόμετρα βόρεια της Κορίνθου, στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ψάθας και Πόρτο Γερμενό.

Όπως τόνισε προέρχεται από τον ευαίσθητο χώρο του κορινθιακού κόλπου, που είναι περιοχή που δίνει συνεχώς σεισμούς, όπως υποστήριξε ο καθηγητής. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, τόνισε.

Ο σεισμός έγινε αισθητός γιατί ήταν σε χαμηλό εστιακό βάθος, περίπου 6 χιλιόμετρα καθώς επίσης στην περιοχή υπάρχει κατευθυντικότητα προς την Αττική.

«Δεν μπορεί να πει κάποιος αν θα γίνει μεγαλύτερος σεισμός. Το φαινόμενο παρακολουθείται», κατέληξε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ