Σεισμός 4,3 στην Αττική: Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι -«Γνωστό το ρήγμα»

Σεισμός 4,3 στην Αττική: Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι -«Γνωστό το ρήγμα»

Αισθητός σε πολλές περιοχές της Αθήνας έγινε ο σεισμός που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα κοντά στη Ραφήνα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δόνηση ήταν μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε 17 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Ραφήνας. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 17 χιλιόμετρα βόρεια της Ραφήνας, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 6,8 χιλιόμετρα.

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Από την πλευρά τους οι σεισμολόγοι τόνιζαν ότι πρόκειται για γνωστό ρήγμα στα βόρεια του Μαραθώνα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο σεισμολόγος και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, τόνισε ότι δεν υπάρχει ανησυχία, καθώς το συγκεκριμένο ρήγμα δεν έχει δώσει μεγαλύτερους σεισμούς από 5 Ρίχτερ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος. «Είμαστε πολύ πιο ήσυχοι από τα πρώτα λεπτά, ακολούθησε μετασεισμός 3,2 Ρίχτερ και άλλοι με μικρότερα μεγέθη. Η περιοχή δεν έχει ιστορικό με μεγάλα μεγέθη, είναι ένα ρήγμα μικρών διαστάσεων μεταξύ Ραφήνας και Μαραθώνα. Θυμίζω πως στις 15 Ιανουαρίου 2018 είχε κάνει σεισμό στην ίδια περιοχή με το ίδιο μέγεθος», είπε μιλώντας στο Mega.

Τσελέντης: «Πρόκειται για γνωστό ρήγμα»

Kαι σεισμολόγος Ακης Τσελέντης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει ανησυχία, λέγοντας πως πρόκειται για ένα γνωστό ρήγμα. Μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Τσελέντης αναφέρει:

«Πρόκειται για γνωστό ρήγμα, στα βόρεια του Μαραθώνα. Δεν βλέπω πρόβλημα γιατί η συγκεκριμένη περιοχή δίνει τέτοια γεγονότα. Παραθέτω πιο κάτω χάρτες με το επίκεντρο, τις παραμέτρους και την ''αισθητότητα'' του σεισμού, καθώς και τους έως τώρα μετασεισμούς. Ακολούθησε μετασεισμός 2,1 Ρίχτερ, αλλά λόγω του μικρού εστιακού βάθους μπορεί να έχουμε αρκετούς μετασεισμούς που μπορεί να τους καταλάβετε και οι οποίοι δεν εμπνέουν ανησυχία».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ