Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:16 το μεσημέρι της Τετάρτης στην Ελασσόνα.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού ο σεισμός είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ και σημειώθηκε 16χλμ νότια νοτιοδυτικά της Ελασσόνας. Το εστιακό του βάθος είναι 7,8 χλμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στη Λάρισα και τις γύρω περιοχές με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βγουν τρομοκρατημένοι στους δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή σημειώνονται και μετασεισμοί. Χαρακτηριστικό είναι ότι λίγο μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε αισθητός μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ, 7 Χλμ. ΔΝΔ της Ελασσόνας.

seismos elassona

Ακολούθησαν μετασεισμοί 4,7, 4,2 και 4,9 Ρίχτερ

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχει δώσει ήδη εντολή να ξεκινήσουν έρευνες για τυχόν ζημιές σε όλα τα δημόσια και δημοτικά κτίρια.

Ο κ. Λέκκας συνέστησε να μην λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία στη Θεσσαλία και να παραμείνει ο κόσμος για λίγες ώρες έξω από τα σπίτια του.

Για πολύ μεγάλο σεισμό μίλησε στο ΑΠΕ και ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης προσθέτοντας ότι «σε αυτή τη φάση μελετάμε την εξέλιξη του φαινομένου συνιστώντας την προσοχή των κατοίκων της περιοχής».

sobades larisa seismos

Δείτε βίντεο από τις πρώτες στιγμές στη Λάρισα μετά τον σεισμό:

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στα Τρίκαλα τρομοκρατώντας τους πολίτες. Χαρακτηριστικό της έντασής του είναι το βίντεο που ακολουθεί:

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS