Σεισμός στο Ηράκλειο: Δύσκολη νύχτα με «χορό» μετασεισμών -Σε σκηνές και αυτοκίνητα τη νύχτα οι κάτοικοι στο Αρκαλοχώρι

Σεισμός στο Ηράκλειο: Δύσκολη νύχτα με «χορό» μετασεισμών -Σε σκηνές και αυτοκίνητα τη νύχτα οι κάτοικοι στο Αρκαλοχώρι

Εφιαλτικές στιγμές έζησε το Ηράκλειο, μετά τον καταστροφικό σεισμό το πρωί της Δευτέρας, με τη νύχτα να είναι δύσκολη για τους κατοίκους του Αρκαλοχωρίου, οι οποίοι ξημέρωσαν μέσα σε αυτοκίνητα και σκηνές.

Την ίδια ώρα, ο «χορός» των Ρίχτερ δεν λέει να κοπάσει, αφού καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και μέχρι σήμερα τα ξημερώματα η έντονη και ισχυρή μετασεισμική δραστηριότητα δεν αφήνει σε ησυχία την περιοχή, κρατώντας σε διαρκή αγωνία τους κατοίκους.

Οι ειδικοί, ωστόσο, αναφέρουν με σιγουριά ότι ο κύριος σεισμός ήταν ο χθεσινός των 5,8 Ρίχτερ.

Oι κάτοικοι της περιοχής -ειδικά στο χωριό Αρκαλοχώρι- μετρούν τις πληγές τους, καθώς οι καταστροφές που προκάλεσε ο ισχυρότατος σεισμός είναι μεγάλες, ενώ δυστυχώς ένας 65χρονος έχασε τη ζωή του, μετά την κατάρρευση εκκλησίας. Ακόμη 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότερα από 1.000 κτίσματα στο Αρκαλοχώρι και τις όμορες περιοχές κρίθηκαν ακατάλληλα για χρήση, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη νύχτα στο Ηράκλειο

Οι πληγέντες από τον σεισμό πέρασαν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους και σε σκηνές, που στήθηκαν από νωρίς στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το cretalive, στήθηκαν 80 σκηνές. Είκοσι σκηνές σε κοντινά χωριά για όσους κατοίκους ήθελαν να παραμείνουν κοντά στις εστίες τους, ενώ, όπως έγινε γνωστό, έγινε η απαραίτητη προετοιμασία ώστε να μπορούν να μοιραστούν 1.000 μερίδες φαγητού σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

«Θα κάνουμε την προσπάθεια, απόψε, να φιλοξενήσουμε σε σκηνές και σε ξενοδοχεία μέχρι 2.500 ανθρώπους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, μετά και την απόφαση που ελήφθη να στηθούν 100 σκηνές. Σήμερα, αναμένεται περισσότεροι από 40 μηχανικοί να μεταβούν στην περιοχή για να πραγματοποιήσουν αυτοψία στα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.

Σεισμός στο Ηράκλειο: Η κατάσταση των τραυματιών

Στο «Βενιζέλειο» παραμένει για νοσηλεία ο νεαρός που βρισκόταν μέσα στην εκκλησία που κατέρρευσε, όπου ο άτυχος 65χρονος ανασύρθηκε νεκρός. Επίσης, νοσηλεύονται μία 80χρονη με κάταγμα στο ισχίο και δύο ακόμη πολίτες με ελαφρά κατάγματα. Κανείς, σύμφωνα με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο υγειονομικός μηχανισμός της 7ης ΥΠΕ για την Π.Ε. Ηρακλείου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια, Λένα Μπορμπουδάκη. Μέχρι αυτή την ώρα, 35 περιστατικά έχει διαχειριστεί το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, με ορισμένα από αυτά να μεταφέρονται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, το οποίο και εφημερεύει. Εκεί, όπως ανέφερε η κυρία Μπορμπουδάκη, οι γιατροί και νοσηλευτές διαχειρίστηκαν συνολικά 24 περιστατικά, με κάποια να προέρχονται από το Κ.Υ. της περιοχής που επλήγη από τον ισχυρό σεισμό.

Φωτογραφία: neakriti

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS