Σεισμός 4,7 ρίχτερ στην Εύβοια - «Ταρακουνήθηκε» η Αττική - Έγινε και νέος σεισμός 4,2 ρίχτερ

Σεισμός 4,7 ρίχτερ στην Εύβοια - «Ταρακουνήθηκε» η Αττική - Έγινε και νέος σεισμός 4,2 ρίχτερ

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 6:32 και είχε επίκεντρο 8 χλμ. νοτιοανατολικά από την περιοχή Ζάρακες


Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε, τα ξημερώματα της Τρίτης, τα ξημερώματα της Τρίτης, λίγο μετά τις 06.30.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,7 Ρίχτερ και είχε επίκεντρο την Εύβοια.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 6:32 και είχε επίκεντρο 8 χλμ. νοτιοανατολικά από την περιοχή Ζάρακες. Κατά την αυτόματη λύση ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 5χλμ. και γι' αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε αρκετές περιοχές.

se

Λέκκας: Στο σημείο εκείνο δεν έχουμε κάποιο εμφανές ρήγμα

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, εκτίμησε πως πιθανότατα θα μεταβληθεί το ύψος του μεγέθους του σεισμού.

«Στο σημείο εκείνο δεν έχουμε κάποιο εμφανές ρήγμα. Το γεγονός ότι ο σεισμός έγινε εκεί ήταν μία έκπληξη. Δεν το περιμέναμε, γιατί δεν είναι μία περιοχή που έχει δώσει στο παρελθόν σεισμούς. Περιμένουμε την εξέλιξη της σεισμικότητας προκειμένου να κάνουμε πιο σωστές εκτιμήσεις», ανέφερε σχετικά.

Παράλληλα και σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει ακόμη αν ήταν ο κύριος σεισμός.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε ότι «χρειάζεται πολύ καλή αξιολόγηση. Δεν μπορεί να απαντήσει κανείς με βεβαιότητα αν ήταν ο κύριος σεισμός».

Νέος σεισμός έπειτα από μία ώρα

Ο σεισμός δεν έμεινε στην πρώτη δόνηση, καθώς στις 7.25 περίπου «ταρακουνήθηκε» ξανά η Αττική, με το νέο σεισμό να υπολογίζεται στα 4,2 Ρίχτερ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ