Self test: Τι ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα - Πώς θα γίνεται η προσέλευση των μαθητών στα εξεταστικά κέντρα

Self test: Τι ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα - Πώς θα γίνεται η προσέλευση των μαθητών στα εξεταστικά κέντρα

Την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Ιουνίου, θα ξεκινήσει η εκ νέου διάθεση των self test για τον ιδιωτικό τομέα, καθώς αυτή την εβδομάδα δίνεται προτεραιότητα στους υποψηφίους μαθητές των Πανελλαδικών Εξετάσεων και στους εκπαιδευτικούς.

Ειδικότερα, μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν περιθώριο έως αύριο, Σάββατο, να προμηθευτούν από τα φαρμακεία δωρεάν τα δύο πρώτα self test.

Όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, υποψήφιοι, εκπαιδευτικοί και διοικητικό και λοιπό προσωπικό, αφού δηλώσουν το αποτέλεσμα του self test μέσω της πλατφόρμας, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση, κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο κάθε ημέρα εξετάσεων.

Τι θα ισχύσει για τους μαθητές – Πώς θα γίνεται η προσέλευσή τους στα εξεταστικά κέντρα

Όλοι όσοι μετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις θα πρέπει να προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα, έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος, είτε από self test, είτε από μοριακό τεστ και rapid test.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις στα Γενικά Λύκεια θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου, ενώ την επομένη, στις 15 Ιουνίου, στα ΕΠΑΛ.

Το πρώτο test για τους υποψηφίους τόσο των Γενικών όσο και Επαγγελματικών Λυκείων θα πρέπει να γίνει την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Ιδιωτικός τομέας

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα μπορούν να προμηθευτούν ξανά τα δύο δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ από την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός στα φαρμακεία, καθώς αυτή την εβδομάδα προμηθεύονται τα τεστ οι μαθητές.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα υποχρεώνονται σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευσή τους στον τόπο παροχής εργασίας, ενώ το test έχει ισχύ για μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

Ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο εργαζόμενος παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία.

Υπενθυμίζεται ότι η προμήθεια των self test πραγματοποιείται δωρεάν από τα φαρμακεία με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Εναλλακτικά οι εργαζόμενοι δύνανται να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) από επαγγελματία υγείας, είτε δωρεάν σε δημόσια δομή στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα είτε με δική τους επιβάρυνσή σε ιδιωτική δομή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS