Σέρρες: Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη σε δημοτικό σχολείο

Σέρρες: Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη σε δημοτικό σχολείο

Ελεύθεροι, με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη σε λεβητοστάσιο, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, που στοίχισε τη ζωή σε έναν 11χρονο μαθητή, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι δύο (6 και 10 ετών).

Όπως έχει ανακοινώσει η Αστυνομία, τα δύο άτομα που συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου είναι ο 52χρονος εργολάβος που ανέλαβε τη μετατροπή του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας στο συγκεκριμένο σχολείο και ένας 43χρονος ηλεκτρολόγος.

Οι δύο υπεύθυνοι του έργου κλήθηκαν να απολογηθούν προανακριτικά και σε βάρος τους, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Σερρών για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας, της σωματικής βλάβης (κατά συρροή) και της έκρηξης- όλες εξ αμελείας.

Με δεδομένο ότι είναι σε εξέλιξη η πραγματογνωμοσύνη στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για την πλήρη διερεύνηση των αιτιών της έκρηξης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών θα αποφανθεί για τις ποινικές τους ευθύνες, όταν ολοκληρωθεί το πόρισμα των ειδικών και διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη, ενώ δεν αποκλείεται στον φάκελο της δικογραφίας να προστεθούν κι άλλα πρόσωπα, ανάλογα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS