Σέρρες - «Ο Βασίλης δεν ήθελε να πάει σχολείο εκείνη την ημέρα» - Συγκλονίζει ο θείος του 11χρονου μαθητή

Σέρρες - «Ο Βασίλης δεν ήθελε να πάει σχολείο εκείνη την ημέρα» - Συγκλονίζει ο θείος του 11χρονου μαθητή

Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 11χρονου Βασίλη που έχασε ακαριαία τη ζωή του μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου του.

«Βγήκα μπροστά να μιλήσω αυτή τη δύσκολη ώρα, για να μείνει η οικογένεια ήσυχη και προστατευμένη» είπε ο κ. Θεόδωρος Κάντας, θείος του 11χρονου.

«Η οικογένεια θέλει να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει για να διορθωθεί αυτό το ανασφαλές περιβάλλον» σημείωσε «δεν μπορεί τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο και να μην νιώθουν οι γονείς τους ότι είναι ασφαλή». «Από εκεί και πέρα όσες συλλήψεις και να γίνουν το παιδί δεν γυρίζει πίσω» είπε σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση ενώ μετέφερε τις δύσκολες στιγμές της οικογένειας χθες, όταν πληροφορήθηκαν για το δυστύχημα.

Όταν του μεταφέρθηκε από τον ρεπόρτερ της ΕΡΤ, πως έγιναν οι πρώτες συλλήψεις του ηλεκτρολόγου και του εργολάβου του έργου στο λεβητοστάσιο και κατά πόσο αυτό αποτελεί δικαίωση για την οικογένεια η αντίδραση του κ. Κάντα ήταν πως «Ακόμη είναι νωρίς. Η δικαίωση θα έρθει όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία.»

O Θεόδωρος Καντάς, θείος του 11χρονου Βασίλη που έχασε ακαριαία τη ζωή του μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου του μίλησε επίσης στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο θείος του 11χρονου παιδιού αποκάλυψε πως εκείνη την τραγική ημέρα, ο ανιψιός του είχε δηλώσει πως δεν θέλει να πάει στο σχολείο.

Ο κ. Καντάς δήλωσε πως η οικογένεια του Βασίλη το μόνο που ζητά είναι να μην πάει “χαμένος” ο θάνατος του γιου τους και από εδώ και πέρα να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία.

Όπως συμπλήρωσε οι πραγματογνώμονες θα κρίνουν εάν τηρούνταν οι κανόνες ασφαλείας. Θα πρέπει να μην πάει τσάμπα ο θάνατος ενός παιδιού» Όσο για το κατά πόσο έχει ενοχληθεί από το «μπαλάκι ευθυνών» μεταξύ του δημάρχου και του διευθυντή του σχολείου, απάντησε πως «σίγουρα ενοχληθήκαμε. Ας μείνει η οικογένεια μακρυά από αυτά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία».

 

Οι ευθύνες

Στο σχολείο βρισκόταν σε εξέλιξη έργο ενεργειακής αναβάθμισης στον λέβητα. Πριν από τη φονική έκρηξη, τεχνικό συνεργείο είχε βρεθεί στο λεβητοστάσιο για εργασίες. Ο διευθυντής του σχολείου μίλησε στο Newsit. «Ακούω ότι ο διευθυντής είναι άφαντος. Είμαι στο σχολείο μου μαζί με τον σύλλογο διδασκόντων. Δεν είμαι σε κατάσταση να μιλήσω».

Σε ακόμα μία τραγωδία οι ευθύνες έγιναν μπαλάκι ανάμεσα σε δήμο, διεύθυνση σχολείου και εργολάβου.

Ο διευθυντής του σχολείου επισημαίνει: «Πραγματικά με θίγει, δεν τους έδωσα εγώ πρόσβαση. Δε δίνει το σχολείο πρόσβαση. Ήρθαν για να κάνουν μια συγκεκριμένη εργασία όπως έρχεται συντηρητής του καλοριφέρ. Έπρεπε να έρθουν Σάββατο, δεν ήρθαν Σάββατο. Ως συνήθως, όπως μας έχουν συνηθίσει, έρχονται την ώρα που θέλουν αυτοί. Παρ' ότι το σχολείο είναι κρύο, πρέπει να θερμανθεί. Πρέπει να κάνουν μια εργασία για να ζεσταθούν τα παιδιά. Έπρεπε να μπουν για να διορθώσουν, να κάνουν τη μεταβολή του λέβητα από το πετρέλαιο στη γεωθερμία. Κι εκεί έγινε αυτό που έγινε.

»Τη γεωθερμία δεν την επιλέξαμε εμείς στο σχολείο. Μας επιβλήθηκε σαν σχολείο. Μια χαρά ήταν η θέρμανση του σχολείου με το καλοριφέρ. Μια χαρά και ζεσταινόμασταν κιόλας. Δεν γινόταν να μην μπουν μέσα.

»Και ήρθαν από τον δήμο αυτοί οι άνθρωποι. Δεν κατέβηκαν από τον ουρανό. Η τήρηση των κανόνων ασφαλείας δεν είναι του διευθυντή της σχολικής μονάδας. Είναι της εκάστοτε εταιρείας που αναλαμβάνει το έργο. Δεν είμαι άφαντος, δεν είμαι απών».

Η μητέρα και ο πατέρας του 11χρονου παιδιού, γνωστός καρδιολόγος στην πόλη των Σερρών, ζητούν δικαίωση για το αγγελούδι τους που έφυγε με τον πιο φρικαλέο τρόπο από τη ζωή.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως η έρευνα της υπόθεσης θα φτάσει μέχρι τέλους και πως οι ευθύνες θα αποδοθούν.

Αναπάντητα ερωτήματα

Το «Live News» επικοινώνησε με τον έμπειρο πραγματογνώμονα Γιώργο Περιβολιώτη για να δώσει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα για το πώς προκλήθηκε η φονική έκρηξη.

«Η έκρηξη χρειάζεται κάποιο χρόνο για να γίνει, δεν γίνεται αμέσως».

Ο Γιώργος Περιβολιώτης είναι σαφής και εξηγεί πως σε όλους τους λέβητες υπάρχει βαλβίδα ασφαλείας. Το ερώτημα όμως είναι αν είχε τοποθετηθεί σωστά.

«Υπήρχε βαλβίδα ασφαλείας, ήταν η κατάλληλη βαλβίδα ασφαλείας; Είχε μπει στο σωστό σημείο; Αν κάτι από αυτά δεν είναι σωστό μπορεί να οδηγήσει στην έκρηξη. Πρέπει να διερευνηθεί αν ήταν κλειστές οι βάνες, τότε η έκρηξη μπορεί να έγινε από την πίεση».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ