Σφοδρή καταιγίδα στην Αττική - Απεγκλωβίστηκαν οδηγοί στη λεωφόρο Σταμάτας - Ενας αγνοούμενος στην Εύβοια

Σφοδρή καταιγίδα στην Αττική - Απεγκλωβίστηκαν οδηγοί στη λεωφόρο Σταμάτας - Ενας αγνοούμενος στην Εύβοια

Με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις συνεχίζεται σε πολλές περιοχές της χώρας η κακοκαιρία που ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης

Η κακοκαιρία έπληξε και την Αττική όπου εκδηλώθηκαν καταιγίδες σε Μαρούσι, Ηλιούπολη, Ίλιον, Μενίδι, Ραφήνα, Λυκόβρυση και Περιστέρι.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε συνολικά 10 κλήσεις για άντληση υδάτων στην Αττική και 7 για κοπή δέντρων, ενώ προχώρησε και στον απεγκλωβισμό πέντε οδηγών που είχαν ακινητοποιηθεί με τα οχήματά τους στη Λεωφόρο Σταμάτας στη Δροσιά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική στη Λεωφόρο Σταμάτας στο ύψος της 25ης Μαρτίου είχαν ακινητοποιηθεί 5 οχήματα λόγως υψηλής στάθμης των υδάτων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο βοήθησαν τους οδηγούς να βγουν από τα οχήματά τους.

Όσον αφορά τις κλήσεις για άντληση υδάτων και για κοπές δέντρων αυτές έγιναν από τις περιοχές Μοσχάτο, Λυκόβρυση, Νέα Ιωνία, Φιλοθέη, Διόνυσο, Αγία Παρασκευή και Χαϊδάρι. Ακόμη η Πυροσβεστική δέχτηκε και 3 κλήσεις για άντληση υδάτων από τον δήμο Ωρωπού.

Προβλήματα και στον Ηλεκτρικό

Το πρωί της Πέμπτης, προβλήματα παρατηρούνται και στη λειτουργία του ΗΣΑΠ, όπου η κυκλοφορία των συρμών διεξάγεται στο τμήμα Ταύρος- Κηφισιά λόγω πτώσης δέντρων στο δίκτυο στο ύψος του Μοσχάτου και της Καλλιθέας.

Ενας αγνοούμενος στην Εύβοια

Την ίδια στιγμή, συναγερμός έχει σημάνει στην Εύβοια για έναν άνδρα που αγνοείται στη Δίρφυ εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης.

Ο άνδρας κάλεσε το βράδυ της Τετάρτης τις Αρχές και δήλωσε ότι έχει χαθεί στο δάσος. Στη συνέχεια η επικοινωνία με τον άνδρα χάθηκε. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβέστες με τρία οχήματα από τη Χαλκίδα προκειμένου να τον εντοπίσουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας είναι περιπατητής, ο οποίος πήγαινε στο καταφύγιο και αποπροσανατολίστηκε.

H πρόσβαση στην περιοχή είναι δύσκολη και υπάρχει έντονη βροχόπτωση, ενώ από το πρωί της Πέμπτης επιχειρεί στις έρευνες και ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ