Σφοδρή καταιγίδα στην Αττική – Συστάσεις για προσοχή στους δρόμους λόγω χαμηλής ορατότητας

Σφοδρή καταιγίδα στην Αττική – Συστάσεις για προσοχή στους δρόμους λόγω χαμηλής ορατότητας

Άνοιξαν οι ουρανοί στην ΑττικήΑυτή την ώρα κεραυνοί, αλλά και έντονες καταιγίδες πλήττουν το μεγαλύτερο μέρος του Νομού, όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι.

Η Πυροσβεστική βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται σε όλη τη χώρα από τις βροχές και τις καταιγίδες σε διάφορες περιοχές ώστε να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι από τυχόν πλημμύρες.

 Σημειώνεται ότι έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κάνοντας λόγω για επιδείνωση του καιρού  με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους,προβλέπεται από αύριο Τρίτη έως και την Παρασκευή.

 Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και σε ώρες εκτός της κλασικής αστάθειας (μεσημέρι - απόγευμα) και θα επηρεάσουν όχι μόνο την ηπειρωτική αλλά και τη νησιωτική χώρα και κυρίως το Αιγαίο. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα δεχτούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η βόρεια Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και η Χαλκιδική κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη. Υπάρχουν επίσης συστάσεις προκειμένου οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους δρόμους, λόγω χαμηλής ορατότητας. 
Η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία στα Βόρεια Προάστια και συγκεκριμένα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην Άνοδο της Λεωφόρου Κηφισού από τη γέφυρα Καλυφτάκη έως την έξοδο της Κηφισίας.

 Η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα λόγω φερτών υλικών που έχουν συγκεντρωθεί στο οδόστρωμα.

 Στην άνοδο η κυκλοφορία των οχημάτων είναι αυξημένη απο το ύψος της Μεταμόρφωσης.

 

Βροχές και καταιγίδες στην Αττική για πέντε ημέρες 

Φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού από σήμερα και καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδαςσταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα, ένα σπάνιο φαινόμενο μέσα στον Αύγουστο.

 Η ατμοσφαιρική διαταραχή που βρίσκεται βορειοδυτικά της χώρας μας πάνω από την ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής, αναμένεται να προκαλέσει για δεύτερη ημέρα εκτεταμένη ατμοσφαιρική αστάθεια  με βροχές και καταιγίδες  σε μεγάλο μέρος κυρίως της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

 Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατα τη διάρκεια της Δευτέρας 22/08 θα είναι:

 Βροχές και καταιγίδες κυρίως σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Μακεδονία, Αν. Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Αν. Πελοπόννησο και τοπικά σε Θράκη.

 Τα φαινόμενα κατα τόπους σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και είναι πιθανό να σημειωθούν σημαντικά ύψη βροχής.

 Οι καταιγίδες τοπικά σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις  μικρού μεγέθους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS