Σχολεία: Επιστροφή στα θρανία στις 10 Ιανουαρίου με επιπλέον τεστ - Ανακοινώσεις σήμερα από Κεραμέως και Πλεύρη

Σχολεία: Επιστροφή στα θρανία στις 10 Ιανουαρίου με επιπλέον τεστ - Ανακοινώσεις σήμερα από Κεραμέως και Πλεύρη

Τρεις οι βασικοί λόγοι για την απόφαση

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ελήφθη η απόφαση από την κυβέρνηση να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, όπως ήταν προγραμματισμένο πριν τις εορτές.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται εντός των επόμενων ωρών, από τον υπουργό Υγεία, Θάνο Πλεύρη και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Μάλιστα, πιθανολογείται ότι θα ανακοινώσουν και έξτρα διαγνωστικά τεστ για την –όσο το δυνατόν ασφαλέστερη-επιστροφή στις σχολικές αίθουσες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η απόφαση για να ανοίξουν τα σχολεία στις 10/1 στηρίζεται στις εισηγήσεις των ειδικών, οι οποίοι από τη μεριά τους επικαλούνται τρεις βασικούς λόγους για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Τι λένε οι ειδικοί
Οι λόγοι είναι παιδαγωγικοί, καθώς οι μαθητές δεν γίνεται να μείνουν πίσω στα μαθήματά τους, ψυχολογικοί, γιατί τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται στο σχολικό περιβάλλουν και το κυριότερο επιδημιολογικοί, αφού οι ειδικοί θεωρούν πως είναι καλύτερος ο έλεγχος της επιδημιολογικής κατάστασης όταν οι μαθητές είναι σε ελεγχόμενο περιβάλλον.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS