Σχολεία -Αρκουμανέας: Την Πέμπτη η τελική συνεδρίαση για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

Σχολεία -Αρκουμανέας: Την Πέμπτη η τελική συνεδρίαση για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

«Πονοκέφαλο» στους ειδικούς για τα σχολεία, λίγες ημέρες προ του προγραμματισμένου ανοίγματος Γυμνασίων και Λυκείων, προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων και οι νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας νωρίτερα στον ΑΝΤ1, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η απόφαση για την επαναλειτουργία με δια ζώσης μαθήματα των Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου.

Ο κ. Γώγος υποστήριξε συγκεκριμένα ότι η απόφαση για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων είναι ειλημμένη, «αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξει εάν τα πράγματα χειροτερέψουν. Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο σε αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε».

 

Αρκουμανέας: Την Πέμπτη νέα συνεδρίαση και για τα σχολεία
Για το ζήτημα των σχολείων αλλά και του λιανεμπορίου, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ο κ. Αρκουμανέας σημείωσε αρχικά ότι τα αυξημένα κρούσματα και οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού προκαλούν ανησυχία στους επιστήμονες, εξηγώντας, ωστόσο, ότι «αναμέναμε μια αυξητική τάση, με ανοιχτά τα μαγαζιά και τα σχολεία. Η αύξηση της κινητικότητας βοηθάει τη διασπορά του κορωνοϊού».

Ερωτηθείς αν μπορεί να ανατραπεί η απόφαση για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων την προσεχή Δευτέρα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε ότι «καθημερινά ζυγίζουμε τα δεδομένα ώστε να επέμβουμε άμεσα όπου χρειαστεί. Αν δούμε ανησυχητικά στοιχεία τις προσεχείς ημέρες θα λάβουμε μέτρα.[…] Επειδή όμως χθες, όπως είδαμε, υπήρξε μια αύξηση και ειδικά στην Αττική θα πρέπει να περιμένουμε έως την Πέμπτη οπότε θα συζητηθούν και τα στοιχεία για τα μεταλλαγμένα στελέχη».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ