Σχολεία: Πώς θα γίνει η επιστροφή των μαθητών - Τι θα ισχύσει για εξετάσεις, self test

Σχολεία: Πώς θα γίνει η επιστροφή των μαθητών - Τι θα ισχύσει για εξετάσεις, self test

Στις 10 Μαΐου, με self test, επιστρέφουν οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων στα σχολεία, ενώ οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 του μήνα για τα Επαγγελματικά, όπως ανακοίνωσε, χθες, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, το διδακτικό έτος παρατείνεται, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία, νωρίτερα τον Σεπτέμβριο. Ειδικότερα, το σχολικό έτος θα λήξει για τα μεν νηπιαγωγεία και δημοτικά Παρασκευή 25 Ιουνίου ενώ τα μαθήματα στα γυμνάσια και τα λύκεια θα ολοκληρωθούν στις 11 Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά στην κάλυψη της ύλης η κ. Κεραμέως είπε ότι το ΙΕΠ έχει στείλει στα σχολεία οδηγίες σχετικά με την κάλυψη της ύλης αλλά και οδηγίες για την ψυχοκοινωνική προσαρμογή των μαθητών στις παρούσες συνθήκες κατά την επιστροφή τους στη δια ζώσης διδασκαλία.

Ο βαθμός ετήσιας απόδοσης κάθε μαθητή θα προκύπτει από τον μέσο όρο των βαθμών α’ και β’ τετραμήνου.

Self test

Σε ό,τι αφορά στα self test, η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι θα διανέμονται δωρεάν και θα πρέπει να τα προσκομίζουν στο σχολείο Δευτέρα και Πέμπτη, όπως οι μαθητές του λυκείου κάνουν ήδη.

Ως προς τα self-tests, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στα στοιχεία του ΕΟΔΥ (21.4.2021) σύμφωνα με τα οποία είχαν καταγραφεί 834.819 ηλεκτρονικές δηλώσεις αυτοδιαγνωστικού αποτελέσματος από όλες τις πληθυσμιακές ομάδες ,συμπεριλαμβανομένων και αυτών εκτός σχολικής κοινότητας, και από αυτούς εν τέλει καταγράφηκαν αθροιστικά μέχρι σήμερα 1.753 επιβεβαιωμένα θετικά αποτελέσματα.

Εμβολιασμοί εκπαιδευτικών

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς τονίστηκε ότι έχουν εμβολιαστεί 9.500 εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο των αδιάθετων εμβολίων, ενώ αναφορικά με τα self-tests σημείωσε ότι έχουν βγει θετικά 1.753 self tests από μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Tα τμήματα που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους, μετά την επαναλειτουργία των σχολείων, είναι 269.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ